Naci Görür de Göksun depremini açıkladı

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Göksun Aslanbey çiftliğinde son zamanlarda meydana gelen ardışık depremleri değerlendirdi. Bu makalede, Deprem Savrun Fayı ile Çardak Fayının kesim bölgesinde bulunan Göksun Aslanbey çiftliğinin aktif deprem bölgesi olduğunu ve son depremlerin büyüklüğünü inceleyeceğiz.

Naci Görür de Göksun depremini açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göksun Aslanbey çiftliğinde son zamanlarda meydana gelen ardışık depremler endişe oluşturuyor. Ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, bu depremler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Aslanbey çiftliğinin bulunduğu bölge, Deprem Savrun Fayı ile Çardak Fayının kesim bölgesinde yer alıyor ve sürekli olarak deprem aktivitesi gösteriyor.

Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı açıklamada, son depremlerin büyüklüğünün 4,7 olduğunu belirtti. Aynı bölgede daha önce de benzer büyüklükte depremlerin yaşandığını ifade eden Görür, Göksun Aslanbey çiftliğinin sürekli olarak aktif deprem bölgesi olduğunu vurguladı. 

Prof. Dr. Naci Görür, twitter hesabından, "Göksun Aslanbey çiftliğinde 4,7 deprem oldu. Kısa bir zaman içerisinde aynı yerde yine bu boyutlarda deprem vardı. Deprem Savrun Fayı ile Çardak Fayının kesim bölgesinde. Bu yöre hep aktif. Sevgiyle" ifadelerini kullandı.

Deprem Kayseri'den de hissedildi.