Mustafa Yalçın ilk kez konuştu: Talas'a yeniden aday olacak mı?

Anadolu Net TV ekranlarında yayınlanan Gündem Özel'e konuk olan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere ilişkin adaylık açıklamasında bulundu. Yalçın, belediye başkanlığı adaylığı konusunda önemli açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Mustafa Yalçın ilk kez konuştu: Talas'a yeniden aday olacak mı?

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ve yazgasteci.com Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Tursun’un sunduğu Gündem Özel adlı canlı yayının konuğu oldu. Anadolu Net TV ekranlarında yayınlanan programda, Talas Belediye Başkanı olduğu günden bugüne yaptığı hizmetleri özetleyen Mustafa Yalçın, başkanlık dönemini kapsayan 5 yıl için hedeflenen 100 projeyi aşarak, 214 projeyi 4,5 yıla sığdırmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarının altını çizdi. 
Başkan Yalçın, canlı yayın esnasında Talas Mevlana Mahallesi sakinlerinden gelen, 'Mustafa Başkanı çok seviyoruz. Yeni dönemde de kendisini Talas’ımızda Başkan olarak görmek istiyoruz' sözleri üzerine, Gazeteci Metin Kösedağ’ın, 'Yeni döneme ilişkin beklenti ve düşünceleriniz nelerdir?' sorusunun cevabını da ilk kez Anadolu Net TV ekranlarında verdi. 
Yeni dönem için nihai karar vericinin AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğuna vurgu yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 'Devlet büyüklerimiz takdir ederler ve bizlere nerede, nasıl bir görev verirlerse, kayıtsız, şartsız o görevi layıkıyla yapmaya hazırız' diye konuştu.

Başkan Yalçın, Gazeteci Kösedağ’ın, ''AK Parti’nin, Kayseri merkez belediyeler ölçeğinde yaptırdığı memnuniyet anketlerinde 3. Sırada yer aldınız. Bunu da biraz evvel izleyicilerimizden gelen soruyla birlikte değerlendirir misiniz?'' şeklindeki sorusuna, ''İzleyicimize yorum ve sorusu için çok teşekkür ediyorum. Hilmi Taşdemir’in sahibi olduğu Optima adlı şirkete 6 ayda bir anket yaptırıyorum. En son yaptırdığım ankette, başta Mevlana Mahallesi olmak üzere yüzde 80 oranında bir memnuniyet çıkıyor. Talas ilçe sınırları içerisindeki memnuniyet aralığı yüzde 80-83 çıkıyor. Bu hakikaten önemli bir şey, teşekkür ederim. Çıkan sonucun enteresan bir tarafı da şu, 80 bin nüfusun yaşadığı Mevlana Mahallesi’nde akademisyenler, öğrenciler ağırlıkta ve çok sosyal bir yer. Bunu söylemek doğru olur mu bilmiyorum, yanlış anlaşılmasın ancak aynı ankette, Talas’ta en çok seyredilen televizyon kanalı yüzde 24,5 oranıyla birinci sırada FOX TV çıkıyor. Yüzde 17,5 ile ikinci sırada da ATV seyrediliyor. Şunu demek istiyorum. Benim partimin dünya görüşünde olmayan insanlar bile beni tasdik ediyorsa, ben görevimi hakkıyla yerine getirmişim demektir diye düşünüyorum. Bu örnekteki amacım FOX TV ve onu izleyenleri ötelemek anlamında asla değil. Saygı duyduğumu ifade ediyorum. Onlar da benim hizmetime saygı duyduklarını ifade etmiş oluyorlar. Bu çok güzel bir şey ve insanlar en azından yerel seçimlerde Talas’ta olduğu gibi siyasi çıkmazdan çıkıp da hizmete odaklansalar gerçekten kendilerine layık olan hizmeti alacaklar. Talas’ta, belediye ve belediye başkanından yüzde 80-83 oranında çıkan memnuniyet çizgisinden dolayı bir kez daha vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu da bizi mutlu ediyor. Şunu da söylemek isterim ki, iyi bir ekibimiz var. İyi bir meclisimiz var. İyi bir çalışanımız var. Ve artık ben de belediyede 29 yıl, gelecek yıl 30 olacak, 30 yılın getirdiği bir tecrübe, bu tecrübenin getirdiği nokta dokunuşlar bile çok fazla vatandaşımıza iyilik, hizmet olarak, vatandaşımızın hayatını kolaylaştıran birer argüman olarak dönüyor. Bizim işimiz de bu. Eski bir kitapta okumuştum. Belediye Başkanı demiş iki nokta üst üste koymuş, ‘Vatandaşın hayatını kolaylaştıran zanaatkâra Belediye Reisi denir’ bundan daha bir tanım olamaz. Bizim işimiz vatandaşın hayatını kolaylaştırmaktır'' şeklinde cevap verdi. 
Seçim takviminin belirlendiğini ifade eden ve 'İyi ki demokrasi var' diyerek sözlerine başlayan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, yeni dönemde aday olup olmayacağı yönündeki soruya ilişkin şunları söyledi:  'Seçimler, belediye başkanları ve adayları için zorlu geçer. Ama şükürler olsun bu kadar çalışmalardan sonra keşke herkes 5 yılda bir vatandaşın önüne çıksa ve karnesini alsa. Beğenilirse beğenilir, beğenilmezse değişir. Saygımız sonsuz. Biz, Yüz ağırtan projeler diye ortaya çıktık, 214 proje gerçekleştirmişiz. Çok şükür. Tabii bunlar vatandaşlarımız tarafından onaylanıyor. Resmî olarak 1 Ocak itibarıyla seçim kampanyası başlayacak. AK Parti, Kasım ayı içerisinde Büyükşehir ve ilçe belediye adaylarını tespit edeceğini bildirdi. Belki Gazze’de yaşanan olaylardan dolayı bu takvim biraz ileri bir tarihe ertelenebilir. Ama partimiz, büyüklerimiz bu anketi kendileri yapıyor, yaptırıyorlar. Mesela bugünlerde AK Parti’nin üst düzey kurmaylarından oluşan bir ekip Kayseri’de geziyor. Bu resmî anketler ve parti kurmaylarının izlenimlerinden sonra mutlaka bir karar verilecek. Sonunda da Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanıp, ilan edilecek. Kasım ayı sonuna kadar belediye başkan adayları isimlerinin netleşeceğini bekliyoruz. Biliyorsunuz ki bu arada başvurular da başladı ama belediye başkanları doğal aday oldukları için bizim başvurmamıza gerek kalmıyor. Gelelim önümüzdeki dönem var mıyız, yok muyuz sorusuna. Önümüzdeki dönem için ben varım ama takdir büyüklerimizin. Burada olur, başka yerde olur, hiç olmaz. Buna hepimiz saygıyla, başımızın üzerine deriz. Şimdiye kadar hiç görev istemedim. Daha doğrusu isteyecek vaktim olmadı. Şuraya git, gittim. KASKİ’ye git, Büyükşehir’e gel. Ondan sonra KAYTUR’a git, Van’a git. Bunları hiçbir hesap yaparak söylemiyorum. 40 gün düşünsem aklıma gelmezdi ama devletin üst düzey yetkilileri, bakanları bana ‘Van’da görev var. Var mısın, yok musun?’ dedilerse, ben gittim. Sağ olsun o görüşmemizde Özhaseki Bakanımızın yönlendirmesiyle Soylu Bakanımıza gidince, Soylu Bakanımız dedi ki, siz kabul ettiniz, teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız da sizi istemişti. Cumhurbaşkanımız adına da teşekkür ediyorum dedi. Gece 23.00’da görüştük, 03.00’da yazım yazıldı. Sabah ben Van’dayım. Vazife almak böyle bir şey. Çok şükür, Van’da çok güzel hizmetler yaptığımı düşünüyorum. İşte bu yüzden benim hiç şunu istesem, şuraya talip olsam diyecek vaktim olmadı. Hesabım da olmadı. Bir belediye başkanı oturduğu koltuğun, makamın hakkını verirse, bir gazeteci sorumluluğun hakkını verirse, bu ülke böyle güçlenir. Hesaplar, kitaplar olduğu zaman kendi de makamı da ülke de kaybeder. Ben hep böyle çalıştım. Bana verilen emaneti hakkıyla korumak ve görevleri yerine getirmek üzere kendimi kurguladığım için şimdi de büyüklerimiz önümüzdeki dönemde ne görev verirlerse oradayız diyorum.'