Murat Cahid Cıngı'nın gurur günü! Bu kez haber kızından geldi
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, stajını tamamlayarak avukatlık ruhsatını alan kızı Ayşe Berra Cıngı'nın ailenin ilk avukatı olduğunu duyurdu.
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, stajını tamamlayarak avukatlık ruhsatını alan kızı Ayşe Berra Cıngı’nın sevincini sosyal medya hesabından paylaştı.
Ailesinin son 3-4 kuşağında müderris, müftü, vali ve doktorların bulunduğunu belirten Cıngı, kızının ailenin ilk avukatı olduğunu ifade etti.
Ailenin ilk avukatı oldu
Milletvekili Cıngı, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
‘Bizim aile genel olarak sosyal bilimcidir. Son 3-4 kuşakta müderrisler, müftüler, valiler var. Rahmetli babamızdan aldığımız genlerden olsa gerek, bendeniz de lisansta zorlanarak elektronik ve bilgisayar tahsili yaptım ama sonra hemen master ve doktorada aslıma rücu edip yine sosyal bilimlere devam ettim. Ailede çok sayıda doktor da var ama hiç hukukçu olmamıştı.
Ailenin ilk avukatı kızım Ayşe Berra Cıngı oldu ve stajını tamamlayarak Avukatlık Ruhsatnamesini aldı çok şükür. Kendisine ve mesleğe yeni başlayan tüm gençlerimize bu millete sadakat ruhu ve devletimizi yüceltme azmiyle, başarı dolu profesyonel bir hayat diliyorum. Yolları, bahtları açık olsun.’
Cıngı, kızının yaşadığı ruhsat sevincini paylaşırken mesleğe yeni adım atan gençleri de unutmadı. Ayşe Berra Cıngı’nın avukatlık ruhsatını almasıyla Cıngı ailesinden ilk kez bir isim hukuk mesleğine adım attı.