Muhalefet sahada yok!

Seçimlere sayılı günler kala anketlerde açık ara önde olan AK Parti, seçim çalışmalarında da tüm muhalefet partilerine fark attı. AK Partililer seçim için kapı kapı dolaşırken, muhalefet adayları ortada görünmüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Muhalefet sahada yok!

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala, AK Parti, propaganda üstünlüğünü de elinde bulunduruyor. AK Parti, sahada boşluk bırakmazken, muhalefet partilerinin seçim çalışmaları cılız kalıyor.

Muhalefet sahada yok!

Kayseri’de yürütülen seçim çalışmalarında AK Parti, muhalefet partilerine fark attı. Abdülkerim Yalçın Başkanlığı’nda oluşturulan Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM), her gün yüzlerce program planlayarak, yürütülmesini sağlıyor. İl Başkanı Fatih Üzüm ile birlikte hazırlanan seçim çalışmalarına, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri, il ve ilçe parti teşkilat mensupları katılıyor. Seçime yönelik programlar, belirli bir strateji dahilinde planlanıyor ve ilgili kişilere bildiriliyor. Program gerçekleştirildikten sonra da, yapılan değerlendirme ile verimli olup olmadığı tartışılıyor.

AK Parti SKM yönetiminde bugüne kadar yüzlerce program gerçekleştirilirken, hem geleneksel seçim çalışmaları yapılıyor hem de kitle iletişim araçları etkin bir biçimde kullanılıyor. Teşkilat mensupları, kapı kapı dolaşarak, AK Parti ve adaylarını vatandaşlara anlatırken, kimi zaman da salon toplantıları yapılarak yeni projeler aktarılıyor.

AK Parti’nin bu hummalı çalışmasına karşın, muhalif partilerin yürüttüğü seçim çalışmaları oldukça cılız kalıyor. Pek çok muhalif parti sahada hiç görünmezken, Saadet Partisi adayı Mahmut Arıkan ile İYİ Parti Kocasinan Adayı Yurder Şahin’in kampanyaları ses getiriyor. Bunun dışındaki adayların seçim çalışmaları şuana kadar kamuoyunda yankı bulmadı. Özellikle adayları geç belirlenen CHP’lilerin seçim propagandası şaşırtıyor. Sahada henüz bir varlık gösteremeyen CHP’lilerin bundan sonra ne yapacakları merak ediliyor.

Anketlerde açık ara önde olan AK Parti’nin işi bu kadar sıkı tutması, buna karşın muhalefetin varlık gösterememesi şaşkınlıkla karşılanıyor. Yapılan anketler, İYİ Parti ile CHP’nin genel seçimlerdeki oy oranlarının gerisinde olduklarını gösteriyor. Mahmut Arıkan’ın ise beklenen sıçramayı henüz yakalayamadığı belirtilirken, Kayseri’de asıl sürprizi Yeniden Refah Partisi’nin yapabileceği ifade ediliyor.