MSB: 'HAZIRLIKLAR TAMAM'

Milli Savunma Bakanlığı 'ndan (MSB) yapılan yazılı açıklamalarda bölge istikrar ve huzuruna katkı sağlamak amacıyla oluşturulan güvenli bölge/koridoru için harekat hazırlıklarının tamamlandığını duyurdu.

MSB: 'HAZIRLIKLAR TAMAM'

MSB'den yapılan yazılı açıklamalarda şunlara yer verildi; "Bölgemizin istikrar ve huzuruna katkı sağlayarak Suriyelilerin güvenli bir yaşama kavuşabilmesi için Güvenli Bölge/Barış koridoru kurulması zaruridir. TSK, sınırlarımızda terör koridoru oluşturulmasına asla müsamaha göstermeyecektir. Harekât için tüm hazırlıklar tamamlanmıştır. TSK vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin bekasına, 82 milyon vatandaşımızın huzur/güvenliğine yönelik tehdit/tehlike oluşturan tüm terör örgütlerine karşı asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı güçle ve 'Ölürsem şehit kalırsam gazi' anlayışıyla mücadeleye hazırdır." 
 
IRAK'A HAVA HAREKATI
 
MSB'den yapılan açıklamada Irak "Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatımızın koordineli çalışması sonucu Irak kuzeyindeki Hakurk ve Haftanin bölgelerinde tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 9 PKK’lı terörist hava harekatı ile etkisiz hale getirildi." BÜLTEN-İHA