Mix AVM satılamıyor, satılamayacak! Mahkeme ne karar verdi?

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bulunan Mix AVM'nin 7 Eylül tarihinde satılığa çıkarılacağı duyurulmuştu. İhalenin dün yapılması bekleniyordu. Bir türlü satışı gerçekleşmeyen AVM ile ilgili yeni ve dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Ünlü aileye ait bu AVM'nin satışı neden gerçekleşmiyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Mix AVM satılamıyor, satılamayacak! Mahkeme ne karar verdi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bulunan ve 2016 yılında inşa edilen Mix AVM'nin 7 Eylül tarihinde satılığa çıkarılacağı duyurulmuştu. Daha önce de 20 Temmuz tarihinde ihaleyle satılması beklenen Mix AVM'nin 3 Ağustos tarihinde satılığa çıkarılacağı duyurulmuştu. Yine satılamayan AVM’nin satış ihalesi 17 Ağustos tarihine ertelenmişti. 3 kez ertelenen Kayseri Mix AVM’nin satış ihalesi bu kez de 7 Eylül tarihine ertelendi. İhalenin dün yapılması bekleniyordu gerçekleşmeyen ihale sonucu satılamayan AVM akıllarda soru işareti bıraktı.

Mix AVM satılamıyor, satılamayacak! Mahkeme ne karar verdi?

İlan Ziraat Bankası sisteminden kaldırıldı

Bir türlü satışı gerçekleşmeyen AVM ile ilgili yeni ve ilginç bir gelişme yaşandı. Mix AVM'nin satış duyurusu, Ziraat Bankası’na ait ilan sisteminden kaldırıldı. İhale 4'üncü kez gerçekleşmeyince Kayserili Mix AVM’nin neden satılamadığını merak ediyor. Ünlü aileye ait bu AVM'nin satışı neden gerçekleşmiyor?

Mix AVM satılamıyor, satılamayacak! Mahkeme ne karar verdi?

Satışı hukuken mümkün değil!

AVM'nin satılamaması akıllara Kayseri 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi kararını getirdi. Mahkemece konulan tedbir kararı gereği taşınmazın satılması hukuki olarak mümkün değildi. Mahkemenin tedbir kararının kaldırılması talebini de reddettiği biliniyordu. Başyazıcı Şirketler Grubu Avukatı Semih Emin Akbulut; AVM’nin mevcut durumda satışının hukuken mümkün olmadığını söyledi ve Kayseri 4’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'ne tedbir konulmasına yönelik yapılan başvurunun kabul edildiğini ve mahkemenin teminat yatırılmasına hükmettiğini belirtti. 

Tedbir kararı var; satışı, devri yapılamaz...

Teminatı yatırılan AVM'nin satışı ya da devri henüz mümkün değil. 4'üncü kez satışı iptal edilen AVM üzerinde dava neticelenene kadar herhangi bir işlem yapılamayacağı ortaya çıktı.

Satışı için peşin para isteniyordu

Mix  AVM, 5834,40 m² Yüzölçümlü Arsa Üzerinde 3070 m² -2.Bodrum Kat, 3070 m² -1.Bodrum Kat, 3037 m² Zemin Kat , 2635 m² 1. Kat, 1192 m² 2.Kattan oluşan 5 katlı bir AVM. 21 mağazanın yer aldığı 'Anadolu'nun ilk yaşam merkezi' sloganıyla açılan ve 7 yıldır hizmet veren AVM için ihale duyurusu yapılmıştı. Satışı için peşin para istenen AVM, kredi kullanarak alınmak istenirse durumunun peşin olarak kabul edilebileceği açıklandı.

İstenen bedel ise 190.000.000

Melikgazi İlçesi, Alpaslan Mahallesi, Aşıkveysel Caddesi üzerinde bulunan Kayseri Mix Avm için Ziraat Bankası gayrimenkul satış sayfasındaki ihale ile satışa dair duyuru yer aldı. 
Sadece peşin teklif istenen AVM’nin ihalesine yönelik teminat bedeli 11.400.000 TL olarak belirtilirken, ihalenin başlangıç bedeli ise 190.000.000 TL

Başyazıcı Grubun kentte faaliyete geçirdiği Mix Kayseri AVM, başta gıda olmak üzere inşaat, turizm, perakende, enerji ve tekstil gibi pek çok alanda faaliyet gösteriyordu. Mimar Abdullah Burnaz'ın tasarladığı butik yaşam merkezi Mix Kayseri, kapalı ve açık otopark alanlarının yanında sadece yeme-içme mekanlarıyla değil, spor tesisi ve Erciyes manzaralı koşu parkuruyla da hizmet veriyordu.