Miraç Kandilinde Hangi İbadetler Yapılmalı?

Miraç Kandilinde yapılacak ibadetler vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Peygamber efendimizin Miraca çıktığı bu gece de eller semaya açılıp, dualar ve ibadetler yerine getirilecek. Peki bugün hangi ibadetler yapılmalı, ne dualar okunmalı? Detaylar haberimizde…

Miraç Kandilinde Hangi İbadetler Yapılmalı?

Miraç Kandili, Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan mübarek bir gecedir. Bu özel günde ibadetlerle geçirmek, sevap kazanmak ve manevi olarak arınmak önemlidir. Miraç Kandilinde yapılacak ibadetler, dualar ve zikirler, Müslümanlar tarafından titizlikle araştırılmaktadır.

Miraç Kandilinde ibadet etmek için öncelikle gecenin manevi atmosferini hissetmek ve bu özel günün kıymetini bilmek önemlidir. Müslümanlar, bu mübarek geceyi dualarla ve ibadetlerle geçirerek Allah'ın rahmetini ve mağfiretini talep ederler.

Miraç gecesinde beş vakit namaz farz kılındı, Allah’a şirk koşmayanların bağışlanacağı müjdesi verildi ve Bakara Suresi’nin son iki ayeti, ‘Amenerrasulü’ vahy edildi.

Miraç gecesinde, namaz borcu olanların kılabildikleri kadar namaz kılması, namaz borcu olmayanların da nafile namaz kılması, Kur’an-ı Kerim okuması, tövbe ve dua etmesi İslam Alimleri tarafından tavsiye ediliyor.

Miraç Kandilinde Hangi İbadetler Yapılmalı?

Peygamber Efendimizin ‘Yüz geceden daha hayırlı bir gecedir’ hadisi ile bildirdiği Miraç gecesinde şu ibadetler yapılması tavsiye ediliyor;

Teheccüd Namazı kılmak

Zikir çekmek

Tövbe etmek

Dua etmek

Seherde kuşluk namazı kılmak

Kur’an okumak

Sadaka vermek

Salavat getirmek

Okunacak Dua;

Allah'ım! Acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, yaşlılıktan, katı kalplilikten, gaetten, düşkünlükten, zilletten ve meskenetten kuşkusuz sana sığınırım. Fakirlikten, küfürden, fasıklıktan, ayrılık ve ihtilaftan, nifaktan, gösterişten ve riyadan sana sığınırım. Sağırlıktan, dilsizlikten, delilikten, cüzamdan, alaca hastalığından ve kötü hastalıklardan sana sığınırım.' 'Allah'ım! Faydasız ilimden, ürpermeyen kalpten, işitilmeyen duadan, doymayan nefisten ve açlıktan kuşkusuz sana sığınırım. Çünkü açlık ne kötü yoldaştır. Hıyanetten de sana sığınırım, çünkü o ne kötü arkadaştır. Tembellikten, cimrilikten, korkaklıktan, yaşlılıktan, ömrün en kötü çağına ulaşmaktan, Deccal'ın fitnesinden, kabir azabından, hayat ve ölümün fitnesinden kuşkusuz sana sığınırım. Allah'ım! Kuşkusuz biz senden yolunda inleyen, ürperen ve tövbe eden kalpler istiyoruz.

Bize verdiğin isteme duygusu ve istenenleri vereceğin inancıyla rahmetinin vüs'ati genişliğindeki kapına dayanıyor, şu mübarek gecede bir kere daha hâlimizi arz etmek istiyoruz. Hâlimiz Sana ayan, söyleyeceklerimiz bildiklerinin bir kısmını beyan. Beklediğimiz asırlardan beri bizi kıvrım kıvrım kıvrandıran dertlerimize derman.. İcabet buyur ey Rahîm ü Rahmân!

Senin dualara icabet etme mecburiyetin yoktur; ama bizim ona ihtiyacımız hissettiklerimizden de çoktur. Bütün dileklerimizi kabul buyur ve bunları kabulünü vicdanlarımıza duyur; aç ve yalnızlıkla tir tir titreyen kalblerimizi iman ve itminanla doyur.