'Milli Savunma'ya ayrılan bütçe yetersiz'

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Milli Savunma Bakanlığı'nın kesin hesap, bütçe, Sayıştay raporu ve özel bütçe görüşmelerinde Bakanlık için ayrılan bütçenin yeterli olmadığına yönelik açıklamalar yaptı.

'Milli Savunma'ya ayrılan bütçe yetersiz'

“Ülkemizin bulunduğu Orta Doğu coğrafyasının durumu dikkate alındığında Türkiye ateşten bir çemberin içerisindedir; üç tarafı denizlerle, dört tarafı küresel, emperyalist güçlerle çevrili olan ülkemizin bölgesinde istikrarı sağlaması ve devam ettirmesi ordumuz güçlü oldukça mümkün olacaktır” diyen Ataş, ancak AK Parti döneminde Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin sürekli düşüş yaşadığını söyledi.

İYİ Parti olarak Milli Savunma konusunda gelen taleplere hep olumlu yanıt verdiklerini kaydeden Milletvekili Ataş, bu konunun hassas bir konu olduğunu belirterek, bundan sonraki süreçte de Milli Savunma Bakanlığı bütçesiyle ilgili taleplere destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Ataş, “Hükümet temsilcilerince hamasi şeyler söyleniyor, millî savunmaya çok bütçeler ayrıldığı söyleniyor ama biz baktığımızda Millî Savunma Bakanlığı bütçesi biraz önceki söylediğim konular da dikkate alınarak, yıllara sari devamlı düşüş göstermektedir. Bazı güçler, evet, millî savunmanın zayıflamasın isteyebilir, farklı konuşabilir ama bulunduğumuz coğrafya gereği millî savunmamızın bütçesi her zaman yüksek olmak zorunda ve bize her zaman güven vermek zorunda. 2003 yılı bütçesine baktığımızda genel bütçedeki oranı 6,9, 2012 bütçesine baktığımızda genel bütçe içerisindeki rolü ve yeri 5,2'ye düşüyor, 2019 ve 2020 bütçelerine baktığımızda 4,9'a geriliyor, 2021 yılı bütçesine baktığımızdaysa genel bütçedeki oranı 4,54 düşüyor bu gittikçe de düşüyor ve Millî Savunmanın bütçesine ayrılan pay diğer Bakanlıkların bütçeleri arasında 5'inci sırada yer alıyor. Bunu biz yetersiz olduğuna inanıyoruz” diye konuştu. Kurumsal Haber