Milletvekili Genç'ten istifa sonrası ilk açıklama: 'Bu bir son değil...'
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç ve çok sayıda milletvekili partisinden istifa etti. Milletvekillerinin Özgür Özel liderliğinde kurulan YENİ Parti'ye katılacağı öğrenildi. Aşkın Genç , sosyal medya hesabı üzerinden istifa sonrası dikkat çeken bir açıklama yaptı.
İstifa haberini sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, ‘Bugün, üç kuşaktır onurla mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partisinden ayrılarak yeni bir siyasi yola çıkıyorum. 12 Eylül darbesiyle kapatılan partimizin 9 Eylül 1992’de yeniden kuruluşunun ardından CHP’ye üye oldum. O günden bugüne partimin her kademesinde görev yaptım, bir neferi olarak çalıştım. Kayseri Milletvekili olarak şehrimin gür sesi olmak; hemşehrilerimin ve sesi duyulmayan milyonların sorunlarını Meclise taşımak en büyük sorumluluğum oldu.’ ifadelerini kullanarak istifasını resmen duyurdu.
Atatürk hedeflerine bağlılık vurgusu
Ailesinin vermiş olduğu mücadeleyi hatırlatan Genç, ‘Ailemizin 1970’li yıllardan başlayarak sosyal demokrat mücadeleye, Cumhuriyet Halk Partisine, altı oka; Cumhuriyet, demokrasi ve adalet değerlerine verdiği emek herkesin malumudur. Bizim siyasi yolculuğumuz makamlarla ya da unvanlarla değil; Cumhuriyet’e, demokrasiye, halkçılığa ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflere duyduğumuz bağlılıkla şekillenmiştir.’ dedi.
'Bağlılığın bir gereğidir'
Açıklamasında seçim döneminde verdiği sözleri hatırlatan Genç ‘14 Mayıs 2023’te beni 163 bin 381 oyla Kayseri Milletvekili seçen hemşehrilerimin çağrısına kulak vererek aldığım bu karar da aynı bağlılığın bir gereğidir. Türkiye, ekonomik ve toplumsal sorunların derinleştiği; adalet, demokrasi ve halkın iradesi üzerindeki baskıların arttığı tarihsel bir dönemden geçiyor. Böyle bir dönemde halkın beklentilerine cevap verecek kararlı bir mücadele hattı kurulması gerektiğine inanıyoruz.’ ifadelerini kullandı.
Yeni kurulacak olan partiye resmen katılacak
Genç, Özgür Özel liderliğinde kurulacak olan partiye katılacağın duyurarak, ‘ Bu nedenle Genel Başkanımız Özgür Özel ve yol arkadaşlarımızla birlikte ülkemizin geleceği için yeni bir yola çıkıyoruz. Biz siyasette gömlek çıkarmıyoruz. Cumhuriyet’e, altı oka, sosyal demokrasiye ve Atatürk’ün çizdiği yola bağlılığımızdan bir milim sapmıyoruz. Bu ülkenin yarınları için ateşten bir gömlek giyiyor; halkımıza yeni bir umut, Türkiye’ye yeni bir seçenek oluşturmak için sorumluluk alıyoruz. Attığımız bu adım kişisel bir tercih değil, ülkemizin içinde bulunduğu koşulların ortaya çıkardığı siyasi bir gerekliliktir. Amacımız ayrılıkları büyütmek değil, toplumun geniş kesimlerini ortak bir gelecek hedefinde buluşturmaktır. Dün olduğu gibi bugün de yolumuz Cumhuriyet’in, demokrasinin, adaletin ve halkın yoludur. Şimdi bu değerleri daha güçlü savunmak, halkın umudunu iktidara taşımak ve Türkiye’nin önünde yeni bir yol açmak için mücadelemize devam ediyoruz.’ dedi.