Milletvekili Ataş, NBŞ sorununu Meclis'e taşıdı

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, sağlığı ve üreticileri tehdit eden nişasta bazlı şeker (NBŞ) sorununu Meclis gündemine taşıdı.

Milletvekili Ataş, NBŞ sorununu Meclis'e taşıdı

5 Haziran 2021 tarihinde Resmi Gazete ’de yayımlanan düzenlemeyle NBŞ kotasının yüzde 5’e yükseltildiğini söyleyen Ataş, söz konusu düzenlemeyle, iktidarın bir kez daha üreticinin yanında olmadığını gösterdiğini savundu. NBŞ'nin insan sağlığına olduğu kadar, şeker pancarı üreticisine de zarar verdiğini belirten Ataş, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu.

Ataş, şu soruların yanıtlarını istedi: “NBŞ kotasının yükseltilmesine neden ihtiyaç duyulmuştur? NBŞ üretimi yapan firmaların üretim ve satış miktarlarına yönelik nasıl bir denetim yapılmaktadır? Yurtiçinde üretilen Nişasta Bazlı Şeker’in yurtiçi kota miktarından fazla el altından iç piyasa da tüketildiğine yönelik iddialar hakkında bir araştırma yapılmış mıdır? Nişasta Bazlı Şeker’in insan sağlığına zarar verecek oranda kullanılmasının engellenmesine yönelik nasıl bir yol izlenecektir? Kota artışı sonrası pazar payı daralacak, üretimi azalacak olan Şeker Pancarı üreticisine nasıl bir destek verilecektir? NBŞ’nin insan sağlığına etkileri üzerine güncel bir çalışma yapılmakta mıdır?”

>>Kurumsal Haber