MHP'den kritik hamle - Pınarbaşı krizinde yeni gelişme!

31 Mart yerel seçimlerinde Milli Yol Partisi'nden Pınarbaşı Belediye Başkan adayı olan Servet Kantekin, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

MHP'den kritik hamle - Pınarbaşı krizinde yeni gelişme!

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından yaşanan çekişmeli başkanlık yarışında sular bir türlü durulmuyor. Bugün MHP Kayseri İl Teşkilatı’nda 2 Haziran tarihinde yapılacak olan seçimlerle ilgili toplantı düzenlendi. Toplantıya katılan Milli Yol Partisi Pınarbaşı Belediye Başkan adayı olan Servet Kantekin, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Milli Yol Partisi'nin bu hamlesinin Milliyetçi Hareket Partisi lehine olacağı düşünülüyor.

MHP Kayseri İl Teşkilatında, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ve Cumhur İttifakı Pınarbaşı Belediye Başkanı ve adayı Memduh Uzunluoğlu’nun katılımlarıyla 2 Haziran’da yapılacak olan Pınarbaşı Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliği seçimleri ile alakalı basın toplantısı düzenlendi.

Yaşanan olayların ardından İl Seçim Kurulu’nun, seçimlerin 2 Haziran 2024 pazar günü yenilenmesine karar vermişti. Başkanlık seçimlerinin yenilecek olması partilerin arasında da rekabetin kızışmasına sebep oldu.

Yapılan yerel seçimlerde, Pınarbaşı Belediye Başkanlığı’na Milli Yol Partisi’nden aday olan Servet Kantekin, seçimlerde vatandaşlardan 1.617 oy alarak toplamda yüzde 10.59 oranında oy oranına ulaşmıştı.

Milli Yol Partisi Pınarbaşı Belediye Başkan adayı Kantekin, Milliyetçi Hareket Partisi lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kantekin, Pınarbaşı’nın daha iyi bir geleceğe kavuşması için böyle bir karar alması gerektiğini vurgulayarak, ‘Dünya görüşümüzü şekillendiren Ülkücü hareketin siyasi temsilcisi olan, gönül dünyamda da kıymetli bir yeri bulunan Milliyetçi Hareket Partisi lehine, MHP Belediye Başkan adayı Menduh Uzunluoğlu’nu desteklemek üzere çekilme kararı aldım’ açıklamasında bulundu. 

Kantekin, konuşmasını, ‘Pınarbaşı ilçemizde birliğin, beraberliğin, huzurun, güvenin sağlanması dışında hiçbir beklentimiz ve talebimiz olmaksızın yapmış olduğumuz birçok istişare sonucunda vermiş olduğumuz bu kararımızın Pınarbaşı ilçemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum’ sözleriyle bitirdi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde, 

31 Mart 2024 tarihinde yapılan seçimlerde Pınarbaşı belediye başkanlığına Milli Yol Partisi’nden aday olarak 1.617 oy aldım ve seçimde oy kullanan  hemşehrilerimizin yüzde 10.59’unun teveccühüne mazhar oldum.

Bilindiği üzere tespit edilen usulsüzlükler nedeniyle ilçe seçim kurulu, il seçim kurulu ve yüksek seçim kurulu tarafından iptal edilen Pınarbaşı belediye başkanlığı seçimi 2 Haziran tarihinde yenilenecek.

Pınarbaşı’da belediye başkanlığı yapan dedem rahmetli gibi güzel ilçemizin daha iyi bir geleceğe kavuşması adına belediye başkanlığına aday olduğum seçimlerdeki sonuç ve bugün gelinen noktada Pınarbaşı’mızın geleceği için bir karar almam gerekti.

Tekrarlanacak olan seçimde ilçemizin aydınlık geleceğine yol açmam gerektiğine inandığım için…
Yarınlarımızın teminatı olan güzel Pınarbaşı’mızın geleceğinin kararmaması için…
Dünya görüşümüzü şekillendiren Ülkücü hareketin siyasi temsilcisi olan, gönül dünyamda da kıymetli bir yeri bulunan Milliyetçi Hareket Partisi lehine, MHP Belediye Başkan adayı Menduh Uzunluoğlu’nu desteklemek üzere çekilme kararı aldım.

Pınarbaşı ilçemizde birliğin, beraberliğin, huzurun, güvenin sağlanması dışında hiçbir beklentimiz ve talebimiz olmaksızın yapmış olduğumuz birçok istişare sonucunda vermiş olduğumuz bu kararımızın Pınarbaşı ilçemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.

Servet Kantekin
Milli Yol Partisi Pınarbaşı Belediye Başkan adayı