MHP'de sürpriz isimler

Milliyetçi Hareket Partisi'nin milletvekili aday listesiyle ilgili hareketlilik başladı. Kulislerde partilerin kimlerle yol yürüyeceği konusunda hesaplar yapılmaya başlanırken, MHP'nin listesiyle ilgili 'Liste liste değil şampiyonlar ligi kadrosu' yorumları yapılıyor.

MHP'de sürpriz isimler

Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler öncesinde siyasi partilerde oldukça hareketli ve sıcak saatler yaşanıyor. Ülkenin seçime gittiği bir süreçte gözler siyasi partilerin milletvekilliği listelerine çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs’ı işaret etmesinin ardından gözler listelere çevrilirken, kulislerde partilerin kimlerle yol yürüyeceği, konusunda çok yönlü hesaplar yapılmaya başlandı.

KULİSLER HAREKETLENDİ

Kayseri’de ise AK Partinin listesinde yeni isimlere yer verilip verilmeyeceği sorusuna yanıt aranırken, Millet İttifakının kimlerle yol yürüyeceği tartışılırken, kulislere Milliyetçi Hareket Partisiyle ilgili yansıyan detaylar damga vurdu. Kayseri’de daha güçlü bir listeyle seçime girmeyi amaçlayan Milliyetçi Hareket Partisinde çok önemli isimler listede yer almak için adeta parti genel merkezini mesken tutmuş durumda.

Süreci sessiz, hassas ve derinden yöneten Parti Genel Merkezi ince eleyip sık dokurken, yine kulislerde ilgi ve yoğunluktan dolayı “Liste değil sanki Şampiyonlar Ligi kadrosu” benzetmesi yapılıyor.

ÖNEMLİ İSİMLER KONUŞULUYOR

Seçim Kulislerinde MHP’nin Kayseri listesi için il yönetim kurulundan istifa eden isimler başta olmak üzere, teşkilatta yıllarca görev yapmış partinin ağır toplarının yanı sıra, Kayserili MYK üyeleri, Sağlık ve Enerji Bakanlıklarında Kayseri’ye hizmetleri olmuş üst düzey bürokratlar, iki eski rektör, yine aslen Kayserili olan Genel Başkan Danışmanları, şehrin ünlü sermaye sahibi sanayicileri konuşuluyor.

“Liste değil sanki şampiyonlar ligi kadrosu” şeklinde yorumlara neden olan MHP’de önümüzdeki süreçte Kayseri listesinin nasıl şekilleneceği şimdiden merak konusu oldu.

>>Haber Merkezi