Meyve ve Sebzeye Yüzde 20 Akaryakıt Zammı!

Akaryakıt fiyatlarına son günlerde yapılan zamlar, toptan meyve ve sebze fiyatlarına da yansıdı. Halde meyve sebze fiyatları yeniden belirlendi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Meyve ve Sebzeye Yüzde 20 Akaryakıt Zammı!

Akaryakıt fiyatlarında meydana gelen artışlar, bütün ürünlere yansırken ilk zamlar sebze ve meyve fiyatlarına yansıdı. Halde sebze ve meyve fiyatları yeniden belirlendi.

Meyve ve Sebzeye Yüzde 20 Akaryakıt Zammı!

Son günlerde gelen zamlar nedeniyle akaryakıt fiyatları litre başına rekor seviyeye ulaştı. Motorinin litre fiyatı 2 lira 56 kuruşluk zam sonrasında 44-46 TL aralığına yükseldi. Bu durum, akaryakıt fiyatlarındaki artışı tarihi bir seviyeye ulaştırdı. Piyasada akaryakıtın 50 liraya yükseleceği konuşuluyor.

Akaryakıt fiyatlarına son günlerde yapılan zamlar, diğer piyasaları da kısa sürede etkiledi. İlk zamlar, günlük olarak tüketilen sebze ve meyve fiyatlarına yansıdı. Meyve ve sebze fiyatları toptan olarak yüzde 20 oranında zamlandı. 

Domates Pazar ve marketlerde kalite ve cinsine göre 30 ila 40 lira arasında satılırken, sivri biber 70 ila 130 tl arasında satışa sunuluyor. Salatalığın kilosu 40 liradan başlarken, patlıcan ise 70 lira civarında tezgahlara konuluyor.

Elma cins ve kalitesine göre 30 lira ila 60 lira arasında bir fiyatla tüketiciye sunuluyor. Portakalın kilosu 15 lira mandalinanın kilosu ise 30 lira düzeyinde seyrediyor.