Mevlana Meydanı Fikir Yarışması sona erdi

Talas Belediyesi tarafından Mevlana Mahallesi Meydanı'nı yeniden düzenlemek amacıyla başlatılan Ulusal Fikir Yarışmasında heyecan sona erdi. 57 katılımla yoğun ilgi gören yarışmada 8 eser ödüle layık görüldü.

Mevlana Meydanı Fikir Yarışması sona erdi

Turgut Özal ve Cemil Baba caddeleri arasında, Cengiz Aytmatov Parkı ve Selçuklu Kültür Evi’ni de kapsayan alanın yeni bir çehre kazandırılmasını kapsayan yarışmaya Türkiye geneli TMMOB Mimarlar Odası üyeleri serbest, ulusal ve tek aşamalı kentsel tasarım türlerindeki fikirleriyle katıldı.

Yarışmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ulusal düzeyde 50’nin üzerinde mimarın yarışmaya katılmasının önemini belirterek, “Mevlana Mahallesi Meydanı için bir yarışmaya çıkmıştık. Sonuçlar kategorize edilerek belli oldu. Yarışmaya emek veren ERÜ’den Kemal Hocaya jüri başkanlığı için teşekkür ediyorum. Ankara’dan, İzmir’den, AGÜ’den diğer jüri üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Öncelikle şehrimize ve Talasımıza güzel bir meydan kazandırma düşüncesiyle yola çıkmıştık ama çok daha güzel dostluklar kazandık. Güzel fikir sahipleriyle tanışmış olduk. Önümüzdeki günlerde bir kolokyum ile ödül törenini yapacağız. Beni de heyecanlandırıyor bu iş. Güzel bir çalışma oldu” dedi.

Yarışmada 4 aşamalı eleme sonucunda 5 sıra numaralı 92015 rumuzlu proje, 16 sıra numaralı 17206 rumuzlu proje ve 53 sıra numaralı 72803 rumuzlu proje eşdeğer ödüle layık görüldü. 3 sıra numaralı 19380 rumuzlu proje, 30 sıra numaralı 84625 rumuzlu proje ve 35 sıra numaralı 58209 rumuzlu proje mansiyon ödüle layık görüldü. 7 sıra numaralı 24073 rumuzlu proje ile 32 sıra numaralı 93137 rumuzlu proje ise satın alma ödülü kazandı. Ödüller önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. Kurumsal Haber