Meteorolojiden Dikkat Çeken Açıklama!

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü son hava durumu verilerine göre Kayseri için dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Meteorolojiden Dikkat Çeken Açıklama!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminlerinde Kayseri için dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kayseri'de geçtiğimiz hafta da kar yağışı beklenirken, gelecek hafta mevsim normallerinin üstünde bir sıcaklıkla devam edeceği dikkatleri çekti.Kayseri genelinde parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağı ve gece ile sabah saatlerinde yer yer sis ve puslu havanın görülmesi bekleniyor. Güney yönlerden esen rüzgarın hafif, zaman zaman da orta kuvvette olması öngörülüyor. Kentte sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Ölçülen değerlere göre maksimum sıcaklık 12 dereceyi gösterecekken, minimum sıcaklığın da -1,8 derece olması bekleniyor.

Haftalık Tahminler:

16 Aralık Cumartesi: Parçalı ve az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde sis ve pus olasılığı. En düşük 5 derece, en yüksek 15 derece.
17 Aralık Pazar: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu. Yüksek kesimlerde kar yağışı bekleniyor. En düşük 2 derece, en yüksek 8 derece.
18 Aralık Pazartesi: Parçalı bulutlu, gece ve sabah sis ve pus olabilir. En düşük 4 derece, en yüksek 5 derece.
19 Aralık Salı: Az bulutlu, gece ve sabah sis ve pus olasılığı. En düşük -3 derece, en yüksek 7 derece.
20 Aralık Çarşamba: Az bulutlu, gece ve sabah sis ve pus olasılığı. En düşük -2 derece, en yüksek 10 derece.

Aralık Ayı İklim Verileri:

En düşük sıcaklık ortalaması: -3,6 derece
Tarihi en düşük sıcaklık (8 Aralık 1941): -28,4 derece
En yüksek sıcaklık ortalaması: 6,5 derece
Tarihi en yüksek sıcaklık (1 Aralık 1990): 21,0 derece
Aylık toplam yağış miktarı ortalaması: 39,3 mm

Meteoroloji tahminlerine göre, Kayseri için bu hafta herhangi bir uyarı bulunmamaktadır. Sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi bekleniyor.