Meteorolojiden 11 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı – İçinde Kayseri Var Mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Ocak hava durumu tahminlerini paylaştı. Paylaşılan hava durumunda 11 il için sarı kodla kuvvetli yağış ve kar uyarısı var. Peki içinde Kayseri var mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Meteorolojiden 11 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı – İçinde Kayseri Var Mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Ocak hava durumu tahminlerini paylaştı. Paylaşılan hava durumunda 11 il için sarı kodla kuvvetli yağış ve kar uyarısı var. Peki içinde Kayseri var mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 Ocak hava durumu tahminlerine göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı öngörülüyor. Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde yağışlar bekleniyor. Bu yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak, ancak Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar da görülecek.

Özellikle Giresun, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Rize'nin ve Artvin'in yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli kar yağışı (10-20 cm kar yüksekliği), dağlık ve yüksek kesimlerde (1.500 metre ve üzeri) yer yer yoğun (20 cm ve üzeri kar yüksekliği) kar yağışı bekleniyor. Ayrıca, Batman, Siirt ve Şırnak'ta kuvvetli yağmur ve sağanak, Van ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli kar yağışı, Hakkari çevreleri, Van'ın ve Bitlis'in yüksekleri ile Siirt'in ve Şırnak'ın doğusunda yer yer yoğun kar yağışı öngörülüyor.

Bu hava koşulları nedeniyle sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı, çığ tehlikesi ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Rüzgarın İç Anadolu'nun doğusu ve Batı Karadeniz'in doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40 ila 60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Kayseri'nin hava durumuyla ilgili spesifik bir bilgi bulunmuyor. Kayseri'nin sıcaklık durumu ise 11derece olarak tahmin ediliyor ancak, genel olarak iç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus beklendiği belirtiliyor. Hava durumu koşullarına karşı dikkatli olunması önemli.