Meteoroloji Buzlanma ve don olaylarına karşı uyardı!

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Kayseri ve çevresi için 5 günlük hava tahmin raporu yayınladı. Hava tahmin raporuna göre önümüzdeki günlerde, Kayseri'de soğuk hava yağışları ve kar yağışı hakim olacak. Buzlanma ve don olaylarına karşı uyarı yapıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberinde…

Meteoroloji Buzlanma ve don olaylarına karşı uyardı!

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Kayseri ve çevresi için 5 günlük hava tahmin raporu yayınladı. Hava tahmin raporuna göre önümüzdeki günlerde, Kayseri’de soğuk hava yağışları ve kar yağışı hakim olacak.

Bölge genelinde beklenen kar yağışlarının yanı sıra, olası buzlanma ve don olaylarına karşı uyarılar yapıldı. Özellikle ulaşımda aksamalar gibi olumsuzlukların önüne geçebilmek için sürekliliğin dikkatli ve tedbirli olmasının gerektiği vurgulandı.

Kayseri 7. Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, 5 günlük raporda en düşük sıcaklık -3 dereceyi gösterirken, en yüksek sıcaklık 19 dereceyi gösteriyor.

Tahmin edilen sıcaklık 28 Kasım Salı günü en düşük -4, en yüksek 8 dereceyi buluyor. Gece ve sabah saatlerinde puslu ve sisli bir havaya sahipken, parçalı bulutlu gökyüzünde hafif rüzgar bekleniyor.

Parçalı bulutlu takip eden 29 Kasım Çarşamba gününde de hava en düşük -3 en yüksek 8 dereceyi gösteriyor.

En düşük sıcaklık 4 dereceyi bulan, 30 Kasım Perşembe günü, gökyüzü çok bulutlu gece ve sabah saatleri ise puslu ve yer yer sisli geçecek. Gün içindeki en yüksek sıcaklık 17 dereceyi bulacak.

Parçalı ve az bulutlu devam eden 1 Aralık Cuma günü hafif rüzgarlı geçerken, 2 Aralık Cumartesi günü hava sıcaklıkları aynı dereceyi seyredecek. En düşük sıcaklık 4 derece en yüksek sıcaklık 19 dereceyi gösterirken ara sıra orta kuvvette rüzgar şiddetini gösterecek.

Buzlanma ve don uyarısında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşı dikkatli olunması konusunda uyarıyor.