Meteoroloji 23 İl için Uyarı Verdi! - İşte o iller

Meteoroloji 23 ili sarı kod ile uyarırken bir il için de turuncu kod uyarısı verildi. İşte uyarı verilen o iller… Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Meteoroloji 23 İl için Uyarı Verdi! - İşte o iller

Meteoroloji 23 ili sarı kod ile uyarırken bir il için de turuncu kod uyarısı verildi. Sarı kod ile uyarılan illeri; fırtına, kar ve sağanak yağışın bekliyor.

Sarı kodla uyarılan illerde, meteorolojinin tahminlerine göre hava sıcaklığı 6 – 12 derece aralarında düşüklük gösterecek. Güney ve batı kesimlerinde ise önemli bir kod uyarısı gelmeyeceği gözlemleniyor.

İşte sarı kodla yani az tehlikeli ibaresi ile uyarı verilen o iller; Ağrı, Bingöl, Erzurum, Kastamonu, Rize, Sinop, Van, Batman, Bartın, Iğdır, Artvin, Bitlis, Hakkari, Kars, Muş, Siirt, Trabzon, Zonguldak, Şırnak, Ardahan, Düzce illeri 22 il içerisinde yer alıyor.

Turuncu kod, yani tehlikeli ibare ile uyarılan 1 il bulunuyor. Turuncu kod ile uyarılan tek il Hatay iliyken diğer illerde yeşil kod yani tehlike yok ibaresi yer alıyor.

Meteoroloji 23 İl için Uyarı Verdi! - İşte o iller

Meteorolojiye göre; Mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının Salı gününden itibaren artarak mevsim normalleri civarına çıkacağı tahmin ediliyor.