Memur ve Memur Emeklisinin Yüzü Gülecek Mi?

2024 yılına son günler kala maaşlardaki zam beklentileri araştırılıyor. Emekliler, asgari ücretlilerden sonra gözler memur ve memur emeklisi maaşlarına çevrildi. Peki maaş zam tutarları ne kadar olacak? Memur ve memur emeklisinin yüzü gülecek mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Memur ve Memur Emeklisinin Yüzü Gülecek Mi?

2024 yılının yaklaşması ile birlikte gözler maaş zamlarına çevrildi. Memur ve memur emeklisi ne kadar zam alacak sıkça araştırılıyor. Peki memur ve memur emeklisinin yüzü gülecek mi?

Emekli ve memur maaşları için belirleyici olan enflasyon rakamlarına ilişkin tahminler devam ediyor. Merkez bankası yıl sonu enflasyon tahmini için Piyasa Katılımcıları Anketi’nde yeni oranlar verdi. Bir önce ki ankette yüzde 67,23 olan enflasyon tahmini, bu ankette yüzde 65,39’a geriledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kasım ayı enflasyon rakamlarına göre de aylık yüzde 3,28 artış vardı. Yıllık enflasyon 61,98 olarak TÜİK tarafından açıklanmıştı. Tüm bu verilerle birlikte yapılan tahminlere göre; SSK ve Bağ-Kur emekli zammının yüzde 33,66 memur zammı da yüzde 45 olarak açıklandı.

Gözler şimdide 3 Ocak tarihine çevrildi. 2023 Aralık enflasyon rakamları ile yapılacak zam oranları belirlenecek. TÜİK tarafından açıklanacak Aralık enflasyonu sonrası milyonların maaş zammı refah payı hariç netleşecek.

Merkez Bankası yıl sonu tahminlerini geri çekmesi ile, emekli ve memur maaşlarında yeni oranların belli oldu. Bankanın tahminine göre, 6 aylık enflasyon yüzde 38,08 olarak bekleniyor. Bu rakam da SSK ve Bağ-Kur emeklisi için Ocak zammını ifade ediyor. 6 aylık memur enflasyon farkı yüzde 30,26 olarak hesaplanırken, yüzde 15 toplu sözleşme zammı ile yeni memur zammı oranı yüzde 49,80’i buldu.

Böylece en düşük SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylığı 10.332 liraya, en düşük memur aylığı ise 32.879 liraya çıkacak.