Memur ve emeklilerin gözü kabine toplantısında! Zam oranı ne olacak?

Memur ve emekliler, hükümetin yapacağı zam haberiyle ilgili heyecanla bekleyişini sürdürüyor. Memur maaşları ne kadar olacak? Kabine toplantısı ne zaman sona erecek? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Memur ve emeklilerin gözü kabine toplantısında! Zam oranı ne olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün saat 15.00'te toplandı. Toplantı sonrası açıklama yapacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısında konuşulan konular hakkında bilgiler verecek. 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde memur - emekli maaş zamları, İsveç'in NATO üyeliği, torba kanun gibi önemli konular ele alınacak. Öte yandan enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadele, öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar, ev hanımlarına emeklilik desteği, evlilik kredisi, kira artışını yüzde 25’le sınırlayan düzenlemenin de bu toplantıda görüşülmesi bekleniyor. 

Memur ve emeklilerin gözü kabine toplantısında! Zam oranı ne olacak?

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN TL

Yakın bir zamanda Meclis'e sunulacak olan düzenlemeyle en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek. Sosyal medya platformu Twitter'da ise #Memurlara34binTL hashtag'i açıldı ve memurların beklentisi 34 bin TL oldu.

Son yıllarda artan enflasyon oranları ve maliyetler, memurların ve emeklilerin geçim koşullarını zorlaştırırken, maaşların daha yüksek seviyelere çıkarılması talebi giderek arttı. Hükümetin yapacağı zam haberi, bu talepleri karşılamaya yönelik bir adım olarak görülüyor.

Talep edilen rakamın tam olarak karşılanıp karşılanmayacağı ve zam oranının ne olacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. TÜİK Haziran 2023 enflasyon rakamlarını 5 Temmuz 2023 tarihinde açıklayacak. Dolayısıyla 5 Temmuz'da memur ve emeklinin alacağı enflasyon farkı ortaya çıkacak. 

Memur ve emeklilerin gözü kabine toplantısında! Zam oranı ne olacak?

Memur ve emekli kesimi, hükümetin memur maaşlarına ilişkin yapacağı düzenlemeleri yakından takip ediyor. Geçim koşullarının iyileştirilmesi ve maaşların enflasyonla orantılı olarak artırılması, memurlar ve emekliler için büyük önem taşıyor. İlerleyen günlerde yapılacak açıklamalarla birlikte, memur ve emekli kesiminin beklentilerinin karşılanıp karşılanmayacağı daha netlik kazanacak.