Meclis'ten Tüm Kadınlara Müjde! – Hükümetten Beklenen Destek Geldi

TBMM'de, çalışan ve çalışmayan tüm kadınlar için sevindirici kararlar alındı. Kadınlara yönelik çeşitli desteklerin onaylandığı haberin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Meclis'ten Tüm Kadınlara Müjde! – Hükümetten Beklenen Destek Geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından çalışan ve çalışmayan tüm kadınlar için hem emeklilik hem de nakdi destek konularında yeni düzenlemeler yapıldı. Yapılan yeni düzenlemeler kadınlar için farklı avantajlar içeriyor. İşte düzenlemeler ve istenenler;

EV Hanımlarının Emeklilik Hayali Gerçek Oluyor

Mecliste ele alınan yeni düzenlemeler ile ev hanımları yıllardır kurduğu emeklilik hayaline kavuşuyor. 
Üstelik kadınların yıpranma payı da göz önüne alınarak daha erken emekli olması, devlet destekli sağlanıyor. Devletin isteğe bağlı sigorta ödemelerinin 3’de 1’ini vereceği emeklikte 6 bin 400 TL’nin 2.133,60 TL’sini devlet karşılıyor. Ayrıca tüm sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma hakkı olacak ev hanımlarının 4 yıllık prim ödemesi 5 yıl gibi sayılıyor.

Meclis'ten Tüm Kadınlara Müjde! – Hükümetten Beklenen Destek Geldi

Çalışan Annelere Erken Emeklilik

Doğum sonrası çalışan kadınlar için de erken emeklilik hakkı, doğum borçlanması şartıyla, getirildi. Yapılanmaya göre en az bir çocuğu olan kadınlar 2 yıl erken emekli olabiliyor. 3 çocuğa kadar kullanılan doğum borçlanmasıyla 6 yıla kadar erken emeklilik hakkından yararlanılabiliyor. Bunun için staja başlama tarihinin doğumdan önce olması aranana tek şart olacak.

Şartlı Tazminat 

Çalışan kadınlar için devletin sunduğu imkânlardan birisi de evlenme durumunda tazminat alınması. Kadınların evlilik nedeniyle çalıştıkları iş yerinden ayrılacak olması durumunda 1 yıl içinde başvururlarsa istifa etseler de kıdem tazminatı alabiliyorlar.

Vergi Muafiyeti

Üreten kadınlara vergi affı sağlayan düzenleme de kendi işini kurmak isteyenler ve işini geliştirmek isteyen kadınlar da unutulmadı. Düzenleme ile kendi ayakları üzerinden durmak isteyen kadınları destekleyen yapılanmalar, istihdam sağlayan kadınlara da ekstra avantajlar sağlıyor.