MEB' den Tüm Öğrencilere Müjde

Artık okullarda haftanın 1 günü ders olmayacak... Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

MEB' den Tüm Öğrencilere Müjde

Milli Eğitim Bakanlığı,  müfredatta yaptıkları ilk değişikliği açıkladı. Öğrenciler için sevindirici olacak bu değişikliğe göre artık okullarda haftanın bir günü ders yapılmayacak. 

MEB' den Tüm Öğrencilere Müjde

Vatandaşlar tarafından sürekli yaptıkları değişiklikle kötü anılan Bakanlıktan öğrencileri sevindiren bir karar çıktı. 
Yeni değişikliklere gidileceğinin haberini önceden veren Milli Eğitim Bakanlığı’nın alacağı kararlar vatandaşlar tarafından hem tedirginlikle hem de büyük bir merakla bekleniyordu.

Beklenen açıklama, Bakan Yusuf Tekin tarafından gerçekleştirildi. Tekin konuşmasında, öğrencilerin ders notları kadar kişisel gelişimlerine de önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Sosyal faaliyetlerin yerinin bu konuda büyük önem arz ettiğini belirten Tekin, Bu kapsamda okullarda haftanın bir günü oyun günü yapılacağını açıkladı.

MEB' den Tüm Öğrencilere Müjde

Öğrenciler Mutlu Veliler Düşünceli

Bakan Tekin tarafından duyurulan düzenlemeye göre okullarda, haftanın bir günü dersler yerine oyunlar ve grup etkinlikleri ile sosyal faaliyetler yer alacak. O gün boyunca hiçbir ders işlenmeyecek.

Oyun günü ile öğrencilerin sosyalleşmesi ve daha aktif daha sosyal kişiler olmaları hedefleniyor.

Oyun gününde de tıpkı diğer günler gibi yoklama alınacağını belirten Tekin, ‘bu özel günlerin ders olmaması, öğrencilerin tatil yapabilecekleri anlamına gelmiyor. Devamsızlık yoklaması bu günlerde de alınacak. Yani öğrenciler, bu sosyal etkinliklere katılmak durumunda olacaklar’ dedi.