MEB'den Eğitim Takvimine Yenilik: Eğitim Günleri Artıyor, Tatil Azalıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim takviminde önemli değişikliklere gitmeye hazırlanıyor. Kasım ve Nisan aylarındaki geleneksel ara tatil uygulamasını sürdürmesiyle ilgili detaylar belli olurken MEB, aynı zamanda eğitim iş günü süresini artırmaya yönelik bir düzenleme yapmayı düşünüyor. Peki, yeni takvime göre eğitim süresi ne kadar uzatılacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

MEB'den Eğitim Takvimine Yenilik: Eğitim Günleri Artıyor, Tatil Azalıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim iş günü süresini artırmak için adımlar atmaya hazırlanıyor. Milyonlarca veli ve öğrencinin merakla beklediği ara tatil düzenlemesine ilişkin ayrıntılar belli olmaya başladı. 

Yaz tatilinden kısılacak

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Kasım ve Nisan aylarındaki geleneksel ara tatil uygulamasını koruma kararı alındı. MEB’in planladığı yeni düzenleme kapsamında, hâlihazırda 180 olan eğitim iş günü süresi, 200 güne çıkarılacağı planlanıyor. Daha önce duyurulan takvime göre 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı, 9 Eylül 2024'te başlayacak. Toplam eğitim iş gününün yaz tatilinden kısılarak uzatılması planlanıyor.

Geniş yankı uyandırması bekleniyor

MEB’in bu adımı öğrencilerin eğitimine daha fazla odaklanmayı ve müfredatın daha etkin bir şekilde işlenmesini amaçlanıyor. Öğrencilerin ve öğretmenlerin eğitim sürecine daha fazla katılımını sağlayacak bu değişiklik, eğitim camiasında geniş bir yankı uyandırması bekleniyor.

Diğer ülkelerde eğitim süresi ise şöyle; Finlandiya, Hong Kong, Almanya, Yeni Zelanda'da bir öğrenci yılda 190 gün okula giderken, Singapur'da 193 gün, Kanada ve Şanghay'da 194 gün, Hollanda'da 200 gün, Japonya'da 210 gün, Güney Kore'de ise eğitim süresi 220 gün olarak belirlendi.