- Haberler
- Medya
- Mavi Haşhaşlı Deniz Kabuğu Kurabiyesi Tarifi – Az Malzemeli Tarif – Pratik Tatlı Tarifi
Mavi Haşhaşlı Deniz Kabuğu Kurabiyesi Tarifi – Az Malzemeli Tarif – Pratik Tatlı Tarifi
Mavi Haşhaşlı Deniz Kabuğu Kurabiyesi! Az malzeme, kolay yapımı ile pratik tatlı arayanlar için mükemmel bir seçenek. Lezzetin doruklarına çıkmak için hemen deneyin! Tatlı haberlerimiz için bizi okumaya devam edin. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Tatlı severler için enfes bir tarif! Mavi Haşhaşlı Deniz Kabuğu Kurabiyesi, az malzemeli ve pratik yapımıyla öne çıkıyor. Hem hafif hem de doyurucu olan bu tatlı, özellikle misafirlerinizi etkilemek istediğiniz anlarda harika bir tercih olabilir. Yapımı sadece birkaç adımdan ibaret olan bu lezzetli kurabiyeler, ağızda dağılan dokusuyla unutulmaz bir tat deneyimi sunuyor. Hemen mutfakta yerinizi alın ve bu nefis tarifi deneyerek sevdiklerinize sürpriz yapın! İşte tarifimizin hazırlanışı;
Malzemeler;
250 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
1 tepeleme su bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta
1 poşet buğday nişastası (200g)
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Yarım çay bardağı mavi haşhaş
Üzeri için;
1 çay bardağı benmari usulü eritilmiş damla çikolata
Su bardağı ölçüsü;
200ml
Çay bardağı ölçüsü;
125ml
Not: Bu tarifte 2 tepsi çıkıyor. Toplam 40 tane kurabiye çıkıyor.
Not; Fırından fırına pişme süresi değişebilir. 15 – 18 dakika arası
Yapılışı;
Önce fırınımızı 180 derecelik alt üst ayarda ısıtalım. Sonra bir kaba tereyağını, yumurtaları ve pudra şekerini koyup elimizle karıştıralım. Nişastayı, hamur kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştıralım. Sonra unumuzu yavaş yavaş ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim. Sonra haşhaşımızı ekleyip yoğuralım Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak yapıp avucumuzun içiyle biraz bastırıp çay bardağı ile şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Bütün bezelerimizi aynı şekilde yapalım. Önceden ısıttığımız fırına koyup 15 veya 18 dakika pişirelim. 18 dakikanın sonunda fırından çıkarıp tepside iyice soğutalım. Soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Soğuyunca servis edebilirsiniz Afiyet olsun.