MasterChef'te Kayseri Rüzgarı - Nevzine Tatlısı Tarifi

MasterChef All Star programında geçtiğimiz günde Kayseri'nin meşhur tatlısı nevzine yapıldı. Nevzine tatlısı nasıl yapılır? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

MasterChef'te Kayseri Rüzgarı - Nevzine Tatlısı Tarifi

MasterChef All Star programında Doğu Ekspresi'nin geçtiği illere özgü yemeklerin yapılmasının istendiği bölümde Kayseri'den meşhur tatlı nevzine seçildi.Peki nevzine tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

MasterChef'te Kayseri Rüzgarı - Nevzine Tatlısı Tarifi

Malzemeler;

Şerbeti için;

2,5 su bardağı şeker

2 su bardağı su

Yarım su bardağı pekmez

Bir kaç damla limon suyu

Hamuru için;

125 gram oda ısısında tereyağı

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı tahin

1 yemek kaşığı sirke

1 su bardağı ceviz içi

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

MasterChef'te Kayseri Rüzgarı - Nevzine Tatlısı Tarifi

Kayseri Nevzine Tatlısının Yapılışı;

Tatlı için öncelikle şerbeti için, su, şeker ve limon suyunu kaynamaya bırakıyoruz.

Ocağın altını kapatarak pekmezi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.

Hamuru için yoğurma kabında tereyağı, süt, sıvı yağ, tahin, sirke, ceviz içi ve kabartma tozunu karıştırıyoruz.

Yaklaşık 3 su bardağı unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Hamuru yağlanmış fırın kabına elimizle bastırarak yerleştiriyoruz.

Hamurun üzerini çatal yardımı ile çizerek şekil veriyoruz. Ve dilimliyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yakşalık 30 dakika pişiriyoruz.

İlk sıcaklığı çıkan tatlıya soğumuş olan şerbeti ekliyoruz.

Şerbeti çeken tatlıyı servis edebilirsiniz.

Püf noktaları;

Tatlının şerbetini dökerken iyice soğuduğundan emin olun. Tepsinin ilk buharı çıktıktan sonra henüz sıcakken soğuk şerbeti tatlı ile buluşturun. Hamuru tepsiye dizip çatalla şekil verdikten sonra dilimliyoruz. Fırından çıktıktan sonra kesilirse çatlamalar oluyor.

Afiyet olsun...