Maskelerinizi hazırlayın, yeni virüs geliyor – Tedavisi ve aşısı bulunamadı

Dünya, koronavirüsle savaşını sürdürürken, Dünya Sağlık Örgütü yeni bir virüse karşı uyarıda bulundu. Bu virüs hızla yayılarak şimdiden can kayıplarına yol açtı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Maskelerinizi hazırlayın, yeni virüs geliyor – Tedavisi ve aşısı bulunamadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya genelinde devam eden koronavirüs mücadelesi devam ederken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yeni bir virüsle ilgili ciddi bir uyarıda bulundu. Bu virüs, hızla yayılarak şimdiden can kayıplarına yol açtı. DSÖ, durumu yakından takip ederken, uluslararası toplumlar bu yeni tehdide karşı alınacak önlemleri değerlendiriyor.

Maskelerinizi hazırlayın, yeni virüs geliyor – Tedavisi ve aşısı bulunamadı

Virüsün özellikleri, bulaşma yolları ve etkileri henüz detaylı olarak bilinmiyor. Bilim dünyası ve sağlık otoriteleri, bu gelişmeyi yakından izleyerek toplumları bilgilendirme ve koruma çabalarını artırma gayretinde. İnsanların güvenliğini sağlamak adına dünya genelinde önlemler alınırken, uzmanlar virüsün yayılmasını kontrol altına almak için işbirliği yapma çağrısında bulunuyor.

Bangladeş’i esir aldı

Ölümcül yarasa virüsü olarak bilinen Nipah'ın (NiV) virüsünün Semptomları, tedavisi ve aşısı bulunamadı. DSÖ, Bangladeş'te iki kişinin virüse yakalandığını duyurdu. Her iki vakanın da ölümle sonuçlandığını belirtildi. 38 yaşında bir erkek ve üç yaşında bir kız çocuğunun ölmesinin ardından Nipah virüsü (NiV) vakalarının arttığının altı çizildi.