Mardin maçı sonrası Ali Çamlı detayı! Kayserispor cephesinden yanıt geldi
Kayserispor'un Mardin 1969 Spor galibiyeti sonrası maç sonu açıklamaları gündem oldu. Sadık Darıcı'dan hakem kararlarıyla ilgili değerlendirme geldi.
Kayserispor’un deplasmanda 1-0 mağlup ederek milli araya lider olarak girdiği maçın ardından yüzler gülüyor. Sarı-Kırmızılı takım gerek Bursaspor gerekse de Karagümrük FK maçlarında hakem kararları nedeniyle toplamda 5 puan kaybetti. Hakemlerden dolayı en çok canı yanan takımların arasında yer alan Kayserispor, deplasmanda yenilmezlik serisini sürdürürken, maç bitiminde Mardin 1969 Spor Başkanı Rıdvan Aşar’ın sözleri de tartışmaları beraberinde getirdi.
Mardin başkanının sözleri tartışma yarattı
Aşar, Kayserispor Başkanı Ali Çamlı’nın maç bitiminde hakem soyunma odasına giderek adil yönetimden dolayı tebrik etmesine tepki gösterdi. Aşar, “Mardin kimsesiz değil” dedi.
Bu sözler karşısında Kayserispor Avrupa Taraftar Dernek Başkanı Sadık Darıcı, “Mardinspor başkanı hangi maçı izlemiş?” diye sordu. Darıcı, “Maçın hakemi esas 90 dakika Mardin lehine düdük çaldı. Kayserispor’a verdiği kartlar, yanlış fauller vs. İlk yarıda Kayserispor’un tartışmasız penaltısı var, boğuntuya getirdiler” dedi ve “Başkan böyle yeteneksiz hakemi boşuna tebrik etmiş. Ya puan kaybetseydik?” şeklinde yorum yaptı.
Sadık Darıcı’dan hakem kararlarına eleştiri
Yaptığı yorumlarla dikkat çeken Darıcı ayrıca, “Ali başkan belki makamı gereği, İstanbul maçında da iptal edilen 2 gole ‘hakem haklı’ dedi! Değildi. Faul diye iptal edilende yok. Hakem hocaları gol temiz dedi. Ofsayt denilende karmaşık. Teknoloji hikaye. İstediğin an bas, kazandık diye yanlışa doğru dersek, ileride başımız ağrır” ifadelerini kullandı.
Tribün olaylarıyla ilgili açıklama
Darıcı son olarak maç sonunda yaşanan olaylarla ilgili de şunları söyledi: “Kayserispor taraftarı tribün koltuklarını kırdı” diye Mardinliler algı yapıyor. Küçük stadyum. Dışarıdan taş atıyorlar. KS taraftarı da açık hedef, hareket edemiyor. Kafasına taş gelmesin diye koltuğu sökmüş, kafasına tutuyor. O kadar taşa karşılık da refleks olarak birkaç tane atılmış.”