Mantının başkenti Kayseri'de bu festival kaçmaz!

Mantının başkenti Kayseri'de bu festival kaçmaz! Yerel lezzetleri dünyanın dört bir yanındaki mutfaklarla buluşturan ve özgün reçetelerin ülkelerarası etkileşimini sağlama hedefiyle düzenlenen Kayseri Gastronomi Günleri vatandaşı konserlerle, söyleşilerle, yemek yazarlarıyla buluşturacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Mantının başkenti Kayseri'de bu festival kaçmaz!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mantının başkenti Kayseri'de bu festival kaçmaz! Yerel lezzetleri dünyanın dört bir yanındaki mutfaklarla buluşturan ve özgün reçetelerin ülkelerarası etkileşimini sağlama hedefiyle düzenlenen Kayseri Gastronomi Günleri vatandaşı konserlerle, söyleşilerle, yemek yazarlarıyla buluşturacak.

Görsel bir şölen tadında geçecek, 27-28-29 Ekim tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde gerçekleşecek olan Kayseri Gastronomi Günleri Kayserililerle buluşacak.

Mantının başkenti Kayseri'de bu festival kaçmaz!

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında Kayseri Valiliği himayelerinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle, Türkiye Aşçılar Federasyonu Akademik Kurulu, Kayseri Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği ile Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası iş birliğinde düzenlenecek.

Gastronomi alanında sucuk ve pastırmayla yapılan pek çok yemeklerin yanı sıra, mantı, yağlama, pöç, fırın ağzı, kurşun aşı, Develi cıvıklısı, çemen, kete, katmer, aside, nevzine, gilaburu suyu gibi pek çok lezzete ve zenginliğe sahip olan Kayseri’nin mutfağı, ücretsiz olarak vatandaşla buluşacak.

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Kayseri mutfağını tanıtmak için dünya rekoru kırarak 1 ton mantıyı bir kazanda pişirecek. Konserlerle, söyleşilerle, yemek yazarlarıyla 3 gün sürecek olan festivalde ziyaret saatleri sabah 10.00 akşam 22.00 arası olacak.

Gastronomi festivalinde Oğuzhan Koç, 27 Ekim saat 19.30’da konser verecek ve Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin açılışı gerçekleşecek.

Festivalde farklı konularda düzenlenecek panel ve konuşmalardan biri de Kayseri mutfağının ülkemizde ve dünya gastronomisindeki önemi üzerine olacak. Bu değerli panelde alanında uzman şefler konuşmaları ile katılımcılara bilgi ve birikimlerini paylaşacaklar.