LGS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

LGS tercihi için geri sayım başladı. Milyonlarca öğrencinin beklediği LGS tercih kılavuzu yayımlandı mı? Konuyla ilgili merak edilenler Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haber Detaylarında…

LGS tercih kılavuzu yayımlandı mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de LGS’ye giren öğrenciler LGS kılavuzunun ne zaman yayımlanacağını merak ediyor.  LGS 4 haziran Pazar günü yapıldı. 1 milyon 246 bin 429 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. LGS tercih kılavuzu 2023 erişime açıldı. Lise tercihi için geri sayım başladı. Milli Eğitim tarafından belirlenen dönemde alınacak tercih başvuruları öncesinde listeler hazırlanıyor. Öğrenciler LGS tercihleri ne zaman yapılacak sorusuna yanıt arıyor. Kılavuz ile birlikte meb.gov.tr adresinden alınacak başvurular LGS tercih robotu ile oluşturuluyor.

LGS tercih kılavuzu yayımlandı mı?
Erdoğan’dan ek kontenjan müjdesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan LGS tercihi yapacak deprem bölgesindeki öğrenciler için en kontenjan müjdesini verdi. Erdoğan, "Türkiye’nin her tarafındaki sınavlı okullarda her şube için 2 ek kontenjan açacağız." şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, 23 Haziran'da açıklanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının tüm öğrenciler için hayırlara vesile olmasını dileyerek, "3 Temmuz Pazartesi günü başlayacak tercih sürecinde, 6 Şubat depremlerinden etkilenen yavrularımızın mağduriyetlerini giderici yeni bir düzenlemeyi hayata geçirme kararı aldık.