LGS için geri sayım başladı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen LGS için geri sayım başladı. LGS sınavına az bir zaman kaldı. Peki LGS sınavı ne zaman ? Konuyla ilgili merak edilenler Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberlerinde...

LGS için geri sayım başladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Güzel bir lisede okuma hayaliyle LGS sınavına girecek olan öğrenciler, LGS sınav tarihini araştırmaya devam ediyor. 2023 LGS sınavı, MEB tarafından sınav giriş belgelerinin yayımlanmasıyla birlikte sorgulanmaya başladı.Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı; "Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavı, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştireceğiz. Şimdiden sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum."şeklinde konuştu.

LGS için geri sayım başladı!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrencilerin LGS 2. dönem konularından muaf tutulacağını açıkladı. Başvuru işlemlerini 3-13 Nisan tarihleri arasında gerçekleştiren öğrenciler, sınav giriş belgelerine Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecek. 

LGS için geri sayım başladı!

LGS SINAV SONUÇ TARİHİ 
MEB tarafından LGS sonuçları 26 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek.

LGS KAÇ DAKİKA, KAÇ SORU?
Yayımlanan başvuru kılavuzuna göre, sınavın birinci oturumu Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturumu ise saat 11.30'da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.