LGS 2. nakil sonuçları açıklandı

MEB tarafından açıklanan LGS yerleştirme ve birinci nakil sonuçlarına göre herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler ikinci nakil sonuçlarını bekliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberlerinde…

LGS 2. nakil sonuçları açıklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MEB tarafından açıklanan LGS yerleştirme ve birinci nakil sonuçlarına göre herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler ikinci nakil sonuçlarını araştırıyor. LGS ikinci nakil için başvuru geçtiğimiz günlerde yapıldı, adaylar sonuç tarihini beklemeye başladı. İkinci  nakil sonuçları ardından Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 22 – 25 Ağustos tarihleri arasında alacak. 31 Ağustos’ta ise yatılılık yerleştirme sonuçları ilan edilecek. İkinci nakil tercih başvuruları ise 31 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında alındı.
LGS ikinci nakil sonuçlar 7 Ağustos Pazartesi günü açıklandı. Liselere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler, tercihleri MEB tarafından açıklanan tarihlerin içerisinde yapacak. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından “https://eokul.meb.gov.tr” internet adresinden veya herhangi bir ortaokul, imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak. Tercih işlemleri, Bakanlığın “http://www.meb.gov.tr” veya “https://eokul.meb.gov.tr” internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre yapılacak.