Lezzetli ve Pratik Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi – Türk Mutfağı

Hindistan cevizi sevenler için mükemmel bir tatlı alternatifi olan Hindistan Cevizli Kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Kolay yapılışı ve enfes lezzetiyle, çay saatlerine ve özel günlerinize renk katacak bu tarife bayılacaksınız. Detaylar haberimizde…

Lezzetli ve Pratik Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi – Türk Mutfağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hindistan Cevizli Kurabiye bugünkü pasta tarifimiz olacak. Evde yapmaktan keyif almak isteyenler için harika bir tarif: Hindistan Cevizli Kurabiye! Türk Mutfağının bu tarifi, pratik yapılışı ve enfes lezzetiyle herkesin favorisi olmaya aday. Gelin malzemeler, ardından da yapılışına geçelim…

Hindistan Cevizli Kurabiye Malzemeleri: 

1 su bardağı
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 adet çay askısı özütü
3 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı hindistan cevizi (iç harcı için)
Yarım su bardağı pudra şekeri (üzeri için)
Yarım bardağı hindistan cevizi (üzeri için)

Hindistan Cevizli Kurabiye Yapılışı,

Hazırlamaya çalışmadan önce fırını 180 derece ısıtalım. Tereyağı ve toz şekeri yoğurarak, iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin ve karışım homojen bir hal alana kadar çırpın. Vanilya özütünü ekleyin ve iyice karıştırın.

Unu ve kabartma tozunu ekleme ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru ikiye bölün ve bir parçasını merdane ile açalım. Açtığınız hamurun üzerine hindistan cevizini serpiştirin ve rulo şeklinde sarın. Sarılmış hamuru dilimleyerek kurabiye şeklini verin.
Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsilerine yerleştirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 28 - 30 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakalım. Ardından pudra şekeri ve hindistancevizi serpiştirerek servis yapın.
Evde keyifle yiyebileceğiniz, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz Hindistan Cevizli Kurabiye tarifimizle, çay saatlerinizi ve özel günlerinizi tatlandırabilirsiniz.  Başka bir Lezzetli Tatlı Tarifinde görüşmek üzere hoşçakalın, afiyet olsun!