KYK burs – öğrenim kredisi 2024'te ne kadar olacak?

Milyonlarca öğrencinin faydalandığı KYK burs ve öğrenim kredisi, yeni eğitim ve öğretim yılına başlayan gençlerin en çok araştırdığı konular arasında yer alıyor. Peki, yeni yılda öğrenim kredisi zamlanacak mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

KYK burs – öğrenim kredisi 2024'te ne kadar olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni eğitim ve öğretim yılına başlayan üniversite öğrencileri KYK burs ve öğrenim kredisine başvurmaya başladı. Mevcut burs ve öğrenim kredisinden faydalanan öğrencilerde yeni yılda kredi miktarlarının zamlanıp zamlanmayacağını merak ediyor.

KYK burs – öğrenim kredisi 2024'te ne kadar olacak?

KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları 12 – 19 Ekim tarihleri arasında e – Devlet üzerinden yapıldı. Sonuçların kasım ayının sonuna doğru açıklanması bekleniyor.

KYK bursundan faydalanacak öğrenciler ise şöyle sıralandı, ön lisans öğrencileri, lisans öğrencileri, iki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez. Yüksek lisans (master ve doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez), ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100’e giren öğrenciler, kurum kuruluş kanunu gereği, yönetim kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre amatör milli sporcu olan öğrencileri…

Başvuru sonuçları e – Devlet üzerinden öğrenilebilecektir. Burs, öğrenim kredisi yıllara göre 2021 yılında yüzde 18, 2022 yılında yüzde 30,8, 2023 yılında yüzde 47 seviyelerinde artış göstermişti. 1.250 TL olan burs, ve öğrenim kredisinin 2024 yılı için 2 bin TL olması ön görülüyor.