Kurban Masrafı Arttı: Kayserililerin Asıl Merak Ettiği Kesim Fiyatları Bu Sene Ne Kadar?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban kesme ücretleri pes dedirtiyor. Bayram öncesi kasaplar ve kesimhanelerin rekabet ortamı oluşmadan kendi aralarında fiyat belirlediği iddia edilirken, piyasadaki fiyatlar büyük tepkilere sebep oluyor. Kayseri'de kasaplık yapan Ali Güneş, kesim fiyatlarında bu sene artış olduğunu söyleyerek, güncel fiyatları aktardı. Detaylar haberimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kurban Masrafı Arttı: Kayserililerin Asıl Merak Ettiği Kesim Fiyatları Bu Sene Ne Kadar?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, vatandaşlar sadece kurban fiyatlarını değil, kesim fiyatlarını da merak ediyor. Kayseri'de kasaplık yapan Ali Güneş, bu sene küçük, büyükbaş kurbanlık fiyatları ve kesim ücretlerinin ne kadar olduğunu paylaştı. 

Güneş'e göre, bu sene Kayseri'de küçükbaş hayvan kesim fiyatları bin 500 ile 3 bin TL arasında değişirken, büyükbaş hayvan kesim fiyatları ise 7 bin ile 10 bin TL arasında seyrediyor. Özellikle küçükbaş hayvan kesimine olan talebin azaldığını belirten Güneş, bunun sebebini yurt dışına gönderilmeye başlanmasıyla uygun fiyatlı etlerin dışarıdan temin edilmesine bağlıyor.

Kurban Masrafı Arttı: Kayserililerin Asıl Merak Ettiği Kesim Fiyatları Bu Sene Ne Kadar?

‘Profesyonele kestirmek daha güvenli’

Güneş, kurban kesimi konusunda profesyonel kasapların tercih edilmesi gerektiğini vurgulayarak; ‘Profesyonelle acemisi bir olmaz. Normal bir vatandaş kesim yerine gidiyor kurban kesiyor. İllaki onun ücreti daha düşük oluyor. Çünkü adam acemi, profesyonellerde, daha fazla alır işin ehli olduğu için ama profesyonele kestirmek daha avantajlı ve daha güvenli, işin ehli olmayan bir insan hayvanı keserken acı çektirebilir’ ifadelerini kullandı.

Güneş aynı zamanda kurban masraflarının hesaplanmasıyla ilgili olarak, küçükbaş hayvan kesiminde masrafların genellikle 15-22 bin TL arasında olduğunu, büyükbaş hayvan kesiminde ise hisse bedelinin 20-30 bin TL arasında değiştiğini ifade ediyor.

Geçen seneye göre yüzde 90 artış…

Fiyatlardaki artışa dikkat çeken Güneş, geçen seneye göre fiyatların yaklaşık yüzde 90 oranında arttığını belirtiyor. Ancak, taleplerde bir miktar azalma yaşandığını da belirtti. Yurtdışına gönderme işlerindeki artışla birlikte, vatandaşların et almak için kasaplara olan talebinde düşüş olduğunu gözlemlediğini söylüyor.