Kurban'da Kıymanın Ne Zaman Çekilmesi Gerekir?

Kurban Bayramı'nın gelmesi ile birlikte en merak edilen soruların başında, 'Kıymayı ne zaman çektirelim' geliyor. Peki, kıyma ne zaman çektirilir? Hemen çekilir mi? Kasaplara sorduk… Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kurban'da Kıymanın Ne Zaman Çekilmesi Gerekir?

Kurban Bayramı’nda parçalanan etlerden kıyma çektirmek isteyen vatandaşlar, ‘Kurban eti ne zaman kıyma çektirilir?’ sorusuna yanıt arıyor.

Kurbanlık etlerin bir kısmı vatandaşlar tarafından genellikle kıyma haline getiriliyor. Kurban Bayramı’nda kasapların ve kıyma çekenlerin önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Uzmanlar etin kesimden sonra hemen kıyma olarak çektirilmemesini tavsiye ediyorlar. Bizde Anadolu Haber olarak kasaplardan kıymanın ne zaman çektirilmesi gerektiği ile ilgili bilgi aldık.

Kurban'da Kıymanın Ne Zaman Çekilmesi Gerekir?

24 Saat Dinlenmeli!

Görüşme sağlanan Kayserili bir kasap, 24 saat etin dinlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, ‘Çekildiği zaman kıymanın özlü olmasını istiyorsanız, 24 saat buzdolabında eti dinlendirmeniz gerekiyor. Dinlenen etin kıyması her zaman daha lezzetli olur. Kurban kesildikten sonra, dinlenmeden kıyma çektirirseniz, kıymanızda yeşerme ve koku olur. Etin kanının iyice akması gerekiyor’ ifadelerinde bulundu.

Kurban'da Kıymanın Ne Zaman Çekilmesi Gerekir?

Başka bir kasap, ’24 saat bekletilse iyi olur ama eğer sabah erkenden etler pay edildiyse, buzdolabında akşama kadar dinlendirip, kıyma çektirebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken, kıymanın suyunun ve kanının iyice akması gerekiyor. Eti dinlendirmeden kıyma çektirirseniz kıymanız çamur gibi olur ve lezzeti de kalmaz. Sıcak et kıyma çekilirse et ezilir. Suyu ve kalite anlamında sıkıntı yaşanır. Rengi de boz olur. O yüzden tavsiye edilen buzdolabında acele bir işiniz yoksa 24 saat, ama işiniz var ise akşama kadar bekletmeniz yeterli olacaktır’ dedi.