Kur 'an kurslarında yüz yüze eğitim başlıyor

Kayseri İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karara göre Kayseri 'de Kur 'an Kurslarında yüz yüze eğitimin başlayacak.

Kur 'an kurslarında yüz yüze eğitim başlıyor

Karara göre, 4-6 Yaş Kur’an Kursu programında tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçilecek.

YETİŞKİN EĞİTİMİ ÇEVRİMİÇİ DEVAM EDECEK

Yetişkin eğitimi ise çevrim içi olarak devam edecektir. Öte yandan, 'Haydi Türkiye Evden Kur 'an Öğrenmeye/Okumaya  Camilerde Kur 'an Öğretimi ' hafta sonu programlarının çevrim içi olarak uygulanmasına devam edecek.

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE ESASLAR

Alınan karara göre yüz yüze eğitim şu şekilde uygulanacak: Ders saatleri 30 dk. teneffüs aralığı ise 10 dk. olarak uygulanacak. Yüz yüze eğitime geçilen sınıfta aynı anda en fazla 10 öğrenci bulunacak. Yüz yüze eğitime 10 öğrenciden fazla talep olması durumunda randevulu sistem uygulanacak.

YATILI KUR 'AN KURSLARINDA VELİ MUVAFFAKATNAMESİ

Hafızlık eğitimi verilen Yatılı Kur’an Kurslarında gerekli tedbirler alınarak öğrenci kapasitesinin yüzde 50’si ile veli muvafakatnamesi alınarak yüz yüze eğitime geçilecek. Yatılı-Gündüzlü Kur’an Kursu - Okul İşbirliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Programı Eğitimine devam eden öğrenciler, (veli muvafakati alınmak kaydıyla) kursa gelip gidebilmeleri için sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı zaman dilimlerinde muaf tutulacak. Yapılacak eğitime ilişkin tüm hususlar (18 yaş altındaki kursiyerler için) veli muvafakatnamesi tanzim edilmek suretiyle gerçekleştirilecek.

İŞ YERLERİ DE AÇILABİLECEK

Öte yandan, Kurul tarafından alınan diğer bir kararm doğrultusunda, yeme-içme ve kıraathane ile çay bahçesi gibi iş yerleri dışındaki; bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı vb.işyerleri de 7.00-20.00 saatleri arasında hizmet verebilecek.

Fatma Alkan