KTO Başkanı Gülsoy'dan Ahiler İş ve Dayanışma Derneği'ne ziyaret
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, sivil toplum kuruluşları ziyaretleri kapsamında Ahiler İş ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek, ahilik kültürünün yaşatılmasına yönelik çalışmalara destek mesajı verdi.
Kısa süre önce faaliyetlerine başlayan Ahiler İş ve Dayanışma Derneği'nde gerçekleşen ziyarette KTO Başkanı Ömer Gülsoy'a Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Mercan da eşlik etti. Ziyarette konuşan Başkan Gülsoy, ahilik teşkilatının ilk olarak Kayseri'de kurulduğunu hatırlatarak, derneğin bu kültürü gelecek nesillere aktarma hedefinin önemli olduğunu belirtti. Kayseri'de esnaf kültürünün doğruluk ve güven üzerine inşa edildiğini ifade eden Gülsoy, ‘İlk ahilik teşkilatı bildiğiniz gibi şehrimizde kurulmuştur. Sizlere de bu kültürü gelecek nesillere aktarmak konusunda yola çıktığınız için tebrik ediyorum. Geçmişten beri Kayseri'de esnaf kültürü doğruluk üzerine tesis edilmiştir. Başka şehirlerde bulamayacağınız misafirperverliği esnaflarımız şehrimizde göstermektedir’ dedi.
Derneğin kuruluşunu da kutlayan Gülsoy, yönetime çalışmalarında başarılar dileyerek ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ahiler İş ve Dayanışma Derneği Başkanı Emrah Kuş ise derneğin, ahilik anlayışını günümüz ticaret hayatında yaşatmayı hedeflediğini söyledi. Kuş, ‘Derneğimiz, 'önce ahlak, sonra ticaret' düsturuyla hareket edenleri bir çatı altında toplamak üzere kurulmuştur. Kadim ticaret şehri Kayseri'mizde faydalı olabilmek adına faaliyetlerde bulunmayı planlıyoruz. Kayseri Ticaret Odası gibi önemli kuruluşlarla sürekli istişare halinde kentimiz için yapılabilecek çalışmaları değerlendireceğiz’ ifadelerini kullandı.
Ziyaretin sonunda Dernek Başkanı Emrah Kuş, günün anısına üzerinde ‘Ahilik Öğüdü’nün yer aldığı plaketi KTO Başkanı Ömer Gülsoy'a takdim etti.
