Kritik kabine toplantısı yarın! Gündeme dair önemli konular var

Cumhurbaşkanlığı kabinesi yarın gündemdeki önemli konuları masaya yatıracak. Peki, bu kritik toplantıda hangi konular ele alınacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kritik kabine toplantısı yarın! Gündeme dair önemli konular var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı kabinesi yarın gündemdeki önemli konuları masaya yatıracak. Cumhurbaşkanının körfez ziyareti sonrası olacak toplantıda, ekonomi konuları olan bir gündemle toplanılacak.

Kritik kabine toplantısı yarın! Gündeme dair önemli konular var

Toplantıda; toplu sözleşme, tahıl koridoru anlaşması ve ÖTV düzenlemesi gibi konular masaya yatırılacak. Ayrıca, İsveç ve Danimarka’da Kur-an'ı Kerim’e saldırılar devam etmesi, Meclis’in açılmasıyla birlikte İsveç’in üyelik süreci gündeme gelecek mi? Bu başlık da Kabine toplantısında değerlendirilecek konular arasına girdi.

Enflasyonla mücadeleye dair atılacak adımlar ne olacak? Bu başlık da kabinede konuşulacak konular arasında. 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali sosyal hakları toplu sözleşmede belirlenecek. 

En son gerçekleşen kabine toplantısında; en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilmesi, diğer memurlar için görev, unvan, derece ve mesleki kariyer kriterlerine göre kademeli artış yapılması, zam oranları, 6 aylık enflasyona ek olarak refah payı, ana konulardan biri olmuştu.