Kripto Paralara Vergi Mi Geliyor?

Yerel seçim çalışmaları kapsamında programına seçim sonuna kadar ara veren TBMM de, kripto paralarla ilgili düzenleme çalışmaları sürüyor. Devamı Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kripto Paralara Vergi Mi Geliyor?

Seçim sonrası Meclise sunulacak yasa teklifi için çalışmalarına tüm hız devam ettiklerini belirten AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, kripto para piyasasında işlem vergisi alınması planlandığını söyledi.

Güler, kripto varlıklara ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yürütülen çalışmaların tamamlanmasının ardından AK Parti TBMM Grup Başkanlığı olarak yasa teklifi hazırlıklarını başlattıklarını, AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri ve bu alanda uzmanlığı olan milletvekilleri ile bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Yeni Düzenlemeler Seçim Sonrası

Çalışmaların bayram sonrası bitmesini hedeflediklerini açıklayan Güler, en kısa sürede yasa teklifini TBMM Başkanlığına sunacaklarını açıkladı.

İstenilen düzenlemeyle, Türkiye'de kripto varlıklarla işlem yapan tarafların risklerinin en aza indirilmesi hedefleniyor.

Kriptolara Lisans Düzenlemesi

Kripto varlıklarla ilgili yaşanan sorunların önüne geçmeyi amaçlayan tasarıyla varlık alım satım platformlarına Sermaye Piyasası Kurulu tarafından lisans verilmesi finansal kuruluşlara da asgari faaliyet şartları zorunluluğu getirilmesi hedefleniyor.

Getirilecek düzenlemeyle Türkiye'nin "kısmi uyumlu" kategorisinden çıkması planlanıyor.