Kredi kartı kullananlara kötü haber! Sınırlamalar yolda...

Kredi kartı kullanan vatandaşları zor günler bekliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, ''Başkasının parasıyla, krediyle, kartla zenginlik olmaz'' ifadelerinin ardından kredi kartlarına sınırlamalar getirileceği gündemde... Peki ne gibi sınırlamalar gelecek? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Sınırlamalar yolda...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV'ye yaptığı açıklamada, “Kredi kartları, bireysel kredi, taşıt kredisi ve ikinci konut kredisinde sadece faizleri artırarak değil, bankalar üzerinden kredi verme iştahını keserek de kredi büyümesini düşüreceğiz. Başkasının parasıyla, krediyle, kartla zenginlik olmaz” ifadelerini kullanmıştı.

Ekonomist Şenol Babuşcu da Bakan Şimşek'in bu açıklamasından sonra kredi kartı düzenlemesinde sokağa nasıl yansıyacağını, neler olabileceğini sıraladı:

1- Asgari ödeme oranının artırılması,
2- Limit azaltımı,
3- Faiz artırımı,
4- Taksit sayısını azaltma,
5- Nakit çekme oranını azaltma.

Babuşcu, Mehmet Şimşek'in "Kredi kartı üzerinden kredi hacmi son bir yılda % 140 artmıştır." ifadelerine karşın ise şunları kaydetti:

"Buradaki artışın nedenini iyi analiz etmek gerekir:

1. Yılın ilk yarısında kredi kartından nakit çekim faiz oranı aylık % 1.36 iken mevduat faiz oranının aylık % 3-4 seviyelerinde olması nedeniyle kart sahiplerinin faiz farkından yararlanmak amacıyla nakit çekimleri( Bu aydan itibaren bu faiz farkı kalmamıştır)

2.Vatandaşların gelirlerinin giderlerini karşılamaması nedeniyle nakit ihtiyaçları nedeniyle kredi kartından nakit çekimleri."