Kredi kartı komisyonlarına tepki artıyor!

Tüketicilerin kredi kartı komisyonlarına yönelik şikayetleri artarken, Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Nesih Tanrıverdi bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kredi kartı komisyonlarına tepki artıyor!

Araç muayene istasyonlarından birinde kredi kartı ile ödeme yapan tüketicilerden alınan 77 TL’lik komisyon ücreti, tüketici hakları savunucularını ayağa kaldırdı.Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Nesih Tanrıverdi köşe yazısında, ‘Kredi kartı kullanımında komisyon alınmasına bir yasak getirilip getirilmediğine, bir yasak getirilmiş ise buna bir yaptırım öngörülüp öngörülmediğine bakmak gerekir’ dedi.

 

Son dönemde kredi kartı kullanımında komisyon alındığına dair yoğun şikayet aldığını belirten Tanrıverdi,’Son dönemde kredi kartı kullanımında komisyon alındığına dair yoğun şikâyet almaktayım. En son ödemesini kredi kartı yapan bir tüketicimiz Araç muayene istasyonunun kendisinden 70 lira ek ücret alındığı söyledi.

Bilindiği gibi, kredi kartları ile ilgili 5464 sayılı Banka Kartları Ve Kredi Kartları Kanunu adında bir kanun var. Bu kanunda yapılması yasaklanan iş ve işlemlere de yer verilmiş durumda. Kredi kartı kullanımında komisyon alınmasına bir yasak getirilip getirilmediğine, bir yasak getirilmiş ise buna bir yaptırım öngörülüp öngörülmediğine bakmak gerekir’ ifadelerini kullandı.