KPSS Sınav Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Türkiye'de kamu görevlisi olma hayali kuran binlerce aday için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2024 başvuruları başladı. Peki, sınav ücretleri ne kadar oldu? Detaylar haberimizde…

KPSS Sınav Ücretleri Ne Kadar Oldu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kamu kurumları ve kuruluşlarında memur ve memur emeklisi olmak isteyen adaylar tarafından tercih edilen ve her yıl ortalama 1 milyon 200 kişinin katıldığı KPSS sınavının ücretleri belli oldu.

KPSS Sınav Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Oturumlar ve Başvuru Süreci...

Sınav, Genel Yetenek-Genel Kültür, Alan Bilgisi ve Eğitim Bilimleri olmak üzere üç oturumdan oluşmaktadır. Her bir oturumun ayrı bir ücreti bulunmaktadır ve adaylar bu ücretleri ÖSYM'nin resmi internet sitesinde bulunan e-ÖDEMELER bölümünden ödeyebilir.

KPSS'ye başvuracak adayların, ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası (AİS) üzerinden kayıt olmaları gerekmektedir. Adaylar, kişisel bilgilerini doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra başvuru işlemlerini tamamlayabilir. Başvuru ücretlerini ödedikten sonra adaylar, sınav giriş yerleri ve tarihleri hakkında bilgi almak için ÖSYM'nin resmi internet sitesini düzenli olarak takip etmelidir.

KPSS'ye girecek adaylar için, sınav ücretleri şu şekilde; 
KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu (Her Bir Oturum İçin): 350,00 TL
KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her Bir Oturum İçin): 235,00 TL
ÖABT (Her Bir ÖABT Alanı İçin): 350,00 TL