KPSS ÖABT soruları ne zaman açıklanacak? İşte sorgulama ekranı!

KPSS ÖABT sonrası adaylar ÖSYM'nin resmi web sitesi ve sosyal medya hesapları sık sık kontrol ediyor.  Peki, KPSS ÖABT soru ve cevapları açıklandı mı, ne zaman yayımlanacak? KPSS soru ve cevap anahtarı saat kaçta paylaşılacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

KPSS ÖABT soruları ne zaman açıklanacak? İşte sorgulama ekranı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KPSS ÖABT sonrası adaylar ÖSYM'nin resmi web sitesi ve sosyal medya hesapları sık sık kontrol ediyor.

Öğretmen Alan bilgisi KPSS ÖABT sınavı ilk oturumu bugün saat 10:15'te başlamış ve 12:45'te sona ermişti. 2'nci oturum ise ÖABT İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise saat 14:45'te başladı ve 16:45'te sonra erdi.120 dakika sürecek sınavların bitiminde KPSS ÖABT soru ve cevapları ÖSYM tarafından erişime açılacak.

KPSS ÖABT soruları ne zaman açıklanacak?

KPSS ÖABT sorularının ne zaman yayınlanacağı hakkında ÖSYM'den henüz bir açıklama gelmedi. Fakat KPSS soru ve cevap anahtarı aynı gün paylaşılıyor. Geçen yıl yapılan sınada soru ve cevap anahtarı saat 18:30'da paylaşılmıştı.

KPSS sonuçları ne zaman belli olur?

KPSS ÖABT soru kitapçığı ve cevap anahtarının ÖSYM'nin ilan etmesiyle sınav bitiminden yaklaşık 1 saat sonra açıklanması bekleniyor.

ÖSYM'nin 2023 takvimine göre KPSS Lisans sonuçları 25 Ağustos Çarşamba günü erişime açılacak. 

Adaylar sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile beraber sınav sonuç sorgulama ekranına erişebilecek. Sınav sonuçları ve saati henüz belli olmadı. Sonuçlar açıklandıktan sonra ÖSYM’nin resmi sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

Sonuç sorgulama ekranı için tıklayınız

Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.