Koronavirüs geri dönüyor! Yeni varyant ne?

Pandemi süreci bitse de yeni pandemilere yol açabilecek virüsler ve varyantlar oluşmaya devam ediyor. Eris vakaları artış göstermeye başladı. Bu artışta seyircilerin akın ettiği o iki yapımın etkisi var mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Koronavirüs geri dönüyor! Yeni varyant ne?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pandemi süreci bitse de yeni pandemilere yol açabilecek virüsler ve varyantlar oluşmaya devam ediyor. İngiltere’de de Covid-19’un varyantlarından Eris vakaları artış göstermeye başladı. Uzmanlara göre dünyada en çok izlenilen yapımlar olan Barbie ve Oppenheimer'a akın edilmesi vakalardaki artışı büyük oranda tetiklemiş olabilir.

Eris ülke genelindeki her 7 vakadan birini oluştururken, yüzde 39,4’le vakaların yaklaşık yarısını oluşturan Arcturus’tan sonra İngiltere’de en yaygın ikinci varyant olarak kaydedildi.

Koronavirüs vakalarındaki artışın devam etmesi nedeniyle durumu yakından izlediklerini bildiren yetkililer, İngiltere’de coronavirüs enfeksiyonlarına ve aşılama oranlarına ilişkin tahminde bulundular. 4 Temmuz’da 606 bin 656 olan tahmini vaka sayısı, 200 bin artış göstererek 27 Temmuz’da 785 bin 980’e yükseldi.

Uzmanlar, ülkede koronavirüste meydana gelen artışın, Barbie ve Oppenheimer filmlerinin 21 Temmuz’da vizyona girmesiyle milyonlarca insanın kapalı salonlara akın etmesi olabileceğini belirtti.

Covid-19 Eris varyantı Türkiye’de henüz görülmedi.