Korkutan İstila! – Komşuya Geldi, Kayseri'ye de Gelecek Mi?

Yağışların artmasıyla birlikte korkutan istila başladı. Komşu da da görülen çekirge istilası Kayseri'ye de gelecek mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Korkutan İstila! – Komşuya Geldi, Kayseri'ye de Gelecek Mi?

Yağışların artmasıyla birlikte korkutan Çekirge İstilası başladı. Komşu kent Adana’da görülen istila Kayseri’ye gelecek mi?

Yağışların artmasıyla birlikte Amasya, Bitlis, Şırnak ve son olarak Adana’da çekirge istilası hayatı neredeyse durma noktasına getiriyor. Şehir merkezi ve sahil şeritlerini istila eden çekirgeler vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Bitlis’te esnaf olarak kapıları açamadıklarını ifade eden bir vatandaş, ‘Yetkililerden yardım bekliyoruz. Çekirge istilasına uğradık. Kapıları açamıyoruz’ ifadelerinde bulundu. Yaşanan bu istiladan sonra Bitlis Tatvan’da belediye yetkilileri çekirge ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarının başladığını duyurdu.

Korkutan İstila! – Komşuya Geldi, Kayseri'ye de Gelecek Mi?

Komşu kent Adana’da İlçeye bağlı Çamdere, Çulluuşağı, Düzağaç Mahallelerinde belirli lokasyonlar da görülen çekirge yoğunluğundan dolayı, Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne gelen şikâyetler sonrasında tarım müdürlüğü ziraat mühendisleri tarafından yerinde inceleme yapıldı. Çekirge mücadelesi, devlet destekli mücadele programında olması sebebiyle ilaçlama için ihtiyaç duyulan bitki koruma ürünleri ücretsiz olarak ilçe tarım ve orman müdürlüğü tarafından aynı günde çiftçilere verilerek çekirge ile mücadeleye başlandı.

Korkutan İstila! – Komşuya Geldi, Kayseri'ye de Gelecek Mi?

Kayseri'ye de Gelecek Mi?

Kayseri’de de çekirgelere seyrekte olsa görülmeye başlandı. Birçok vatandaş çekirgelerin olduğunu ifade ederek gidene kadar pencereyi açamıyoruz ifadelerinde bulundu. Henüz bir istila Kayseri’de yaşanmasa da çevrede görülen çekirgeler ve yağışların artması, istilanın başlamasına neden olacak mı merak ediliyor.