Komşuda ucuz et kuyruğu - Kayseri'de neden ucuz et yok?

Kayseri'nin komşu ili Yozgat'ta Et ve Süt Kurumu (ESK) satış mağazası önünde ucuz et kuyruğu tüm Türkiye'nin dikkatini çekti. Vatandaşlar sabahın ilk ışıklarında mağazanın önünde metrelerce kuyruk oluştururken Kayseri'de neden ucuz et yok tartışmasının da pimi çekilmiş oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Komşuda ucuz et kuyruğu - Kayseri'de neden ucuz et yok?

Kayseri’nin komşusu Yozgat’ta Ramazan ayı öncesinde ucuz et satışları vatandaşların dikkatini çekti. Et ve Süt Kurumu (ESK) satış mağazası önünde metrelerce kuyruk oluşturan vatandaşlar, ‘Kayseri’de neden ucuz et yok’ sorusunu da beraberinde getirdi.

Komşuda ucuz et kuyruğu - Kayseri'de neden ucuz et yok?

Yozgat’ta ramazan öncesi vatandaşa doğrudan ulaştığı için daha hesaplı olduğu düşünülen Et ve Süt Kurumu önünde kuyruk oluştu. Vatandaşlar ucuz ete ulaşmak için sabahın ilk ışıklarında mağaza önünde beklemeye başladı. Peki Kayseri’de neden ucuz et yok, Et ve Süt Kurumu neden böyle kampanyalar yapmıyor? 

Sorular şu şekilde yanıt bulabilir, Kayseri’de Et ve Süt Kurumu yok. Et ve Süt Kurumu’nun ofisi bulunuyor ancak aktif olarak bir faaliyet göstermiyor.

Bununla ilgili Kayseri’de sektör temsilcileri sürekli talepte bulunuyor. Başta Kayseri Ticaret Borsası olmak üzere et kombinası olan sektörde söz sahibi birçok işletmeci Kayseri’de de Et ve Süt Kurumu açılmasını talep ediyor.

Et ve Süt Kurumu bulunmayan Kayseri’de kasaplık işiyle uğraşanlar hayvanlarını komşu illerde kestirmek zorunda kalıyor. Bu da et fiyatlarının yükselmesine yol açan giderlerin daha artmasına sebep oluyor.

Vatandaşlar da her fırsatta, ‘Her gün et ve süt ürünlerine gelen zamlar et ve süt ürünlerine ulaşmamızı mümkün olmuyor. Bu nedenle devlet eliyle satılan et ve süt ürünlerine ulaşmak için et ve süt ürünleri kurumunun Kayseri’ye açılmasını istiyoruz. Bu konuda kamuoyu oluşturmak ve talebimizin yerine gelmesini istiyoruz. Asgari ücretle geçinin insanların et ve süt ürünlerine ulaşması sağlanmalı’ diyerek talebini yineliyor.