Kokoş Kurabiye Tarifi - Islak Kokostar Kurabiye – Pratik Tatlı Tarifi

Çay saatinin vazgeçilmezi! İçindeki hindistancevizi ile lezzet şöleni yaşatan kokoş kurabiye ıslak kokostar tarifi, pratik yapımıyla dikkat çekiyor. Yumuşacık dokularıyla çay yanında mükemmel bir eşlikçi. Hem hafif hem de doyurucu bu kurabiyeler, ağızda dağılan lezzetleriyle misafirlerinizi etkilemeye hazır. Şimdi tarif defterinize ekleyin, çay keyfinizi taçlandırın! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kokoş Kurabiye Tarifi - Islak Kokostar Kurabiye – Pratik Tatlı Tarifi

Çay saatinin vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka deneyin. Pratik oluşuyla dikkat çeken kurabiye tarifi ağızda dağılan lezzetiyle misafirleri etkilemeye hazırlanıyor. Çayın yanında mükemmel eşlikçi kurabiye tarifi. İşte tarifimizin hazırlanışı;

Malzemeler;

125 gram tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağına yakın un

Dolgu malzemesi;
1,5 su bardağı Hindistan cevizi
Yarım paket krema
3 yemek kaşığı şeker

Şerbeti için;
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker

Hazırlanışı;

Süt ve şekeri sadece kaynatıp ocaktan alın.
Soğumaya bırakın.
İç dolgusu için krema Hindistan cevizi ve şekeri iyice karıştırın hatta elinizle yoğurup bütünleştirin.
İki fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, sıvıyağ ve pudra şekerini karıştırın. Un haricindeki malzemeleri ekleyip karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Elinizde hafif açıp ortasını Hindistan cevizli toplardan koyup kapatın. Aralıklı olarak tepsiye dizin. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.


Kurabiyeler sıcakken, soğuk şerbete batırıp çıkarın.
İster üzerini süsleyin. İsterseniz sade olarak bırakın. Her şekilde harika bir lezzet.

Afiyet Olsun.