Koklamalık pastırma yeniden gündem oldu!

Kayseri'nin altını olarak bilinen Kayseri'nin yöresel lezzeti pastırma, 'Koklamalık pastırma' başlığıyla Güldür Güldür programında yer almıştı. O sahneler yeniden gündem oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Koklamalık pastırma yeniden gündem oldu!

Türkiye’de milyonlarca izleyicinin ilgiyle takip ettiği Güldür Güldür programında Kayseri’ye özgü yöresel bir lezzet olan pastırmaya yer verilmişti. ‘Koklamalık pastırma’ başlığı altında yayımlanan sahneler yeniden gündem oldu.

Milyonlarca vatandaşın enflasyon sebebiyle alım gücü düştü. Tüketicilerin evine artık temel ihtiyaçları dışında bir ürün giremez oldu. Vatandaşlar fazlasını aldığında lükse girdiğini düşünerek alışverişini her yerde kısıtlıyor.

Türkiye’nin ekonomik durumu ise birçok programa konu ediliyor.

Milyonlarca vatandaşın ilgiyle takip ettiği Güldür Güldür’de de pastırma alamayan müşteriler konu edilmişti. O skeç yeniden gündem oldu.

Skeçte ne anlatılıyor?

Koklamalık pastırma yeniden gündem oldu!

Skeçte pastırma satan bir dükkâna giren iki kişi dükkân sahibinden koklamak için pastırma istiyor. Ocak ayında yayımlanan videoda satıcı pastırmayı sadece koklatmak için müşterilerden 20’şer TL istiyor. Müşteriler 20 TL’ye itiraz ederek önceki ay 15 TL’ye kokladıklarını dile getirse de 20 TL ödeyerek pastırmayı belli süre zarfında kokluyor. Müşteriler satıcının Kayseri pastırması olduğunu söylediği pastırmayı koklayarak, ‘Bunu asıl Kayseri’de koklayacaksın’ diyerek hayal kuruyorlar.

Güldür Güldür’ün bu skeci üzerinden zaman geçmesine rağmen sosyal medyada yine gündem oldu. 

Peki pastırma fiyatları ne kadar?

Kayseri Ticaret Borsası'nda 4 Ekim 2023 tarihli güncel fiyatlarına göre en düşük pastırmanın kilogramı 585,80  TL'den işlem görürken en yüksek kilogram fiyatı ise 755,00'den alıcısını bekliyor.