'Kısıtlamalardan en çok zarar gören esnaf oldu'

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Koronavirüs tedbirleri kapsamında açıklanan yeni kısıtlamalara yönelik yaptığı yazılı açıklamasında, kısıtlamalardan en çok etkilenen ve zarar görenin esnafın olduğu belirterek, esnafın mağduriyetlerine çözüm getirilmesi gerektiğini söyledi. Aktaş, şehrin bakanlarına, milletvekillerine ve AK Partili isimlerine de seslenerek, 'Lütfen Ankara ile kayseri arasında mekik dokuyunuz ve bu süreçte mağdur olan bu esnaflarımızın durumuna bir çözüm arayınız' diye konuştu.

'Kısıtlamalardan en çok zarar gören esnaf oldu'

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, haftalık gündem değerlendirmesinde bu kez Koronavirüs tedbirleri kapsamında hayata geçirilen kısıtlamalar konusuna yer verdi. Başkan Sinan Aktaş yazılı açıklamasında kısıtlamalardan en çok zarar gören ve etkilenen kesimin esnaf olduğunu belirterek, “Esnafımız üçüncü seferdir kısıtlanıyorlar. İlk kısıtlama 21 Mart’ta uygulanmıştı ve neredeyse 3 ay kapalı kaldılar. İkinci kısıtlama bundan yaklaşık bir buçuk ay önce çay ocaklarına geldi ve 15 gün kapattılar. 20 Kasım itibariyle de üçüncü kısıtlama geldi. Müşteri kabul edemeyecekler” diye konuştu.

“Büyük şirketlerin borçları silinmesin, tahsil edilsin”

Yazılı açıklamasında Aktaş, Kayseri’de yaklaşık olarak 2 bin civarında esnaf kesiminin olduğuna değinerek, işyerlerini kapatmak zorunda kalan ve borçlarını ödemekte zorlanan esnafın sorunlarına yer verdi ve esnafın mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Ayrıca Aktaş, büyük şirketlerin ve holdinglerin borçlarının silinmemesi gerektiğini ve tahsil edilmesini isteyerek, “Holdinglere ve şirketlere verdiğiniz teşvikleri bu sene vermeyin. Tüm bunları kısıtlama getirdiğiniz ve bu süreçte mağdur olan esnaflarımıza verin” dedi.

“Ankara ile Kayseri arasından mekik dokuyunuz”

Açıklamalarını şehrin önde gelen isimlerine seslenerek bitiren Aktaş, şu ifadelere yer verdi: “           Şehrimizin seçilmiş bakanlarına, milletvekillerine, belediye başkanlarına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısına ve AK Parti il başkanına sesleniyorum. Lütfen Ankara ile Kayseri arasında mekik dokuyunuz ve bu süreçte mağdur olan bu esnaflarımızın durumuna bir çözüm arayınız. Yerinizden kalkınız ve bu esnaflarımızın yanında olunuz.” Kurumsal Haber