Kira ücretleri ile ilgili iddia doğru mu?

Sosyal medya uygulaması X'te kira ücretleri için yeni bir uygulamanın başladığı iddia edildi. Öne sürülen iddiaya göre 81 ilde villa tipi evler için 4 bin liradan fazla, 2+1 evler içinse 2 bin liradan fazla kira alınamayacak. Bu kurala uymayanlara ise 300 bin lira ceza kesilecek. Bu iddia gerçek mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Kira ücretleri ile ilgili iddia doğru mu?

Sosyal medya uygulaması X'te kira ücretleri için yeni bir uygulamanın başladığı iddia edildi. Sosyal medya uygulamalarında gündemle ilgili yanıltıcı bilgiler belirli aralıklarla akışa sunuluyor. Doğruluğu olmayan içerikler yüksek etkileşim alarak dijital dezenformasyona yol açarken, kullanıcılar arasında da yanıltıcı bilgilerin yayılmasına sebep oluyor. 

Sosyal medya uygulaması X'te kira ücretleri için yeni bir uygulamanın başladığı iddia edildi. Öne sürülen iddiaya göre 81 ilde villa tipi evler için 4 bin liradan fazla, 2+1 evler içinse 2 bin liradan fazla kira alınamayacak. Bu kurala uymayanlara ise 300 bin lira ceza kesilecek. 

Kira ücretleri ile ilgili iddia doğru mu?

İçeriğin altında kullanıcılar tarafından yapılan yorumlar incelendiğinde bazı kullanıcıların bu iddiaya inandıkları bazılarının ise iddianın doğru olmadığını ifade ettikleri görülüyor.

Söz konusu içeriğe benzeyen iddialar daha önce farklı hesaplar tarafında da paylaşılmış ve iddianın doğru olmadığı teyitlenmişti. 

Kira ücretleri ile ilgili iddia doğru mu?

Sosyal medyada öne sürülen iddia açık kaynaklarda araştırıldı. İddianın doğruluğunu destekleyecek herhangi bir habere ve içeriğe rastlanmadı. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'nın internet sitesi ve resmi sosyal medya hesapları incelendi. Bakanlığın bu konuyla ilgili yakın zamanda herhangi bir açıklama yapmadığı görüldü. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un geçtiğimiz Haziran ayında  konuyla ilgili açıklama yaptığı tespit edildi. Bakanın açıklamasında, "2 Temmuz 2023’ten itibaren 2 Temmuz 2024 tarihine kadar 1 yıl süreyle konut kiralarında kira artışı yüzde 25 üst sınır olarak uygulanacak." ifadesinin yer aldığı bulundu. Ev kira bedellerine herhangi bir sınır getirilmediği, ev kira artış bedellerini kapsayan bir düzenlemenin getirildiği tespit edildi.